MÜSNED-İ HANBEL

SİHİR, KEHANET VE YILDIZ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

5- Kahinlerin Verdiği Haberler

 

1. İbn Abbas

 

19734 (1) İbn Abbas bildiriYG: Bir defasında Kureyşliler bıhin olan bir kadının yanına gittiler ve: "İçimizden bu Makam'ın sahibine (İbrahim Nebi'ye) en çok benzeyenin kim olduğunu söyle" dediler. Kahin kadın: "Şu toprağı bir bezle düzleyip üzerinde yürürseniz bunu size söylerim" karşılığını verdi. Dediği gibi yapıp bir yeri düzlediler ve üzerinde yürüdüler. Kadın ayak izlerine bakarken Muhammed (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ayak zini gördü ve: "Ona en çok benzeyeniniz bu izin sahibi" dedi. Bu olaydan sonra yirmi yıl veya buna yakın bir süre veya Allah'ın dilediği kadar bir zaman geçtikten sonra Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Nebilikle gönderildi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Mace (2350) rivayet etti.

 

 

2. Ebu Said el-Hudri

 

19735- Ebu Said el-Hudri bildiriyor: Resulullah'la (Sallallahu aleyhi ve Sellem) birlikte bir yolculuğa çıktık. Konakladığımızda gruplar halinde konakladık. Ben, Ebu Bekr'in başını çektiği grubun içindeydim. Aramızda da bir bedevi vardı. Bedevilerden bir ailenin misafiri olduk. İçlerinde de hamile bir kadın vardı. Yanımızdaki bedevi kadına: "Erkek çocuk doğurmak ister misin? Şayet bana bir koyun verirsen erkek çocuk doğurursun" deyince, kadın ona bir koyun verdi. Bedevi de koyunu alınca kadına kafiyeli bazı sözler söyledi. Daha sonra bedevi koyunu kesti. Guptakiler onu yemek için oturduklarında bedevi: "Bu koyunun nereden geldiğini biliyor muunuz?" diye sordu ve olanları anlattı. Bunu duyan Ebu Bekr'in yediklerini çıkarmak için defi hacete çıktığını, yanına taş aldığını ve yediklerini kusmaya çalıştığını gördüm.

 

[Sahih]

 

Heysemi (4/92) der ki: "Ravileri Sahih'in ravileridir."

 

 

3. Ebu Burde ez-Zafarı

 

19736- Abdullah b. Muattib b. Ebi Burde ez-Zafari, babasından, o da dedesinden bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''İki kahin (Kurayza ile Nadır oğulları kahinleri) arasından öyle bir adam çıkar ve Kur'an'ı öyle bir öğretir ki ondan sonra hiç kimse onun gibi öğretemez'' buyurduğunu işittim.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Taberani, M. el-Kebir'de 22/197 (518), 22/314 (794) ve Bezzar 3/95 (2328) rivayet ettiler.

 

 

SONRAKİ