MÜSNED-İ HANBEL

TIB, RUKYE, NAZAR VE UĞUR

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

11- Sabahlan Yedi Hurma Yemek

 

1. Sa'd b. Ebi Vakkas

 

19445 (1) Sa'd'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Her sabah yedi tane acve (cinsi hurma) yiyen kişiye o gün ne zehirı ne de büyü etki eder'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

19446 (2)- Başka bir kanalla bu hadisin aynısı nakledilmiştir.

 

[Sahih]

 

 

 

19447 (3)- Abdullah b. Abdirrahman b. Ma'mer der ki: Amir b. Sa'd, zamanın Medine valisi olan Ömer b. Abdilaziz'e şöyle dedi: "Sa'd'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kim sabah vakti aç karnına Medine'de yetişen hurmalardan yedi tane yerse o günü akşama kadar kendisine hiçbir şeyin zararı dokunmaz. Akşam vakti bunları yiyen kişiye de sabaha kadar hiçbir şeyi zararı dokunmaz'' buyurmuştur." Ömer b. Abdilaziz: "Ey Amir! ResululIah'tan (Sallallahu aleyhi ve Sellem) naklen neler söylediğine dikkat et!" deyince, Amir: "Şehadet ederim ki Sa'd'ın adına yalan söylemedim, Sa'd da Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) adına yalan söylemiş değildir" karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (9/493, 10/203), Müslim (2/143) ve Ebu Davud (4/8) rivayet ettiler.

 

 

 

19448 (4)- Abdullah b. Abdirrahman b. Ma'mer der ki: Amir b. Sa'd, zamanın Medine valisi olan Ömer b. Abdilaziz'e şöyle dedi: "Sa'd'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kim sabah vakti aç karnına Medine'de yetişen hurmalardan yedi tane yerse o günü akşama kadar kendisine hiçbir şeyin zararı dokunmaz. Akşam vakti bunları yiyen kişiye de sabaha kadar hiçbir şeyi zararı dokunmaz'' buyurmuştur." Ömer b. Abdilaziz: "Ey Amir! Resulullah'tan (Sallallahu aleyhi ve Sellem) naklen neler söylediğine dikkat et!" deyince, Amir: "Vallahi Sa'd'ın adına yalan söylemedim, Sa'd da Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) adına yalan söylemiş değildir" karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

 

2. Hz. Aişe

 

19449 (1) Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Aliye'de yetişen ve sabah aç karnına yenilen hurma (her derde) devadır -veya- panzehir gibidir'' buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Nesai, es-Sünenu'l-kübra'da (6714) rivayet etti ..

 

 

 

19450 (2)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''AliyeIde yetişen ve sabah aç karnına yenilen acve, her türlü sihir veya zehire karşı şifadır'' buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

 

 

19451 (3)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Aliyelde yetişen ve sabah yenilen acve (her derde) devadır -veyapanzehir gibidir'' buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

 

 

19452 (4)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Aliye'de yetişen ve sabah aç karnına yenilen acve (her derde) devadır veya- panzehir gibidir'' buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ