MÜSNED-İ HANBEL

İÇECEKLER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

23- Dünyada içki içenin Cennet Şarabından Mahrum Kalması

 

1. İbn Ömer

 

19242 (1) İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Dünyada iken içki içip de tövbe etmeden ölen kişi, ahirette cennet şarabından mahrum kalır'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Malik, Muvatta'da (3/56, 57), Buhari (5575), Müslim (5270-3), İbn Mace (3373) ve Nesai (8/137) rivayet etmişlerdir.

 

 

 

19243 (2)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Dünyada iken içki içen kişi, şayet tövbe etmeden ölürse ahirette cennet şarabından mahrum kalır'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

19244 (3)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Dünyada iken içki içen kişi, şayet tövbe etmeden ölürse ahirette cennet şarabından mahrum kalır'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

19245 (4)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Dünyada iken içki içip de tövbe edip içkiyi bırakmadan ölen kişiye Allah cennet şarabını haram kılar'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

19246 (5)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Dünyada iken içki içip de tövbe edip içkiyi bırakmadan ölen kişiye Allah cennet şarabını haram kılar'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

19247 (6)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Dünyada iken içki içen kişi ahirette cennet şarabından mahrum kalır'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

19248 (7)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Dünyada iken içki içen kişi ahirette cennet şarabından mahrum kalır'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

19249 (8)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Dünyada iken içki içen kişi şayet tövbe etmeden ölürse ahirette cennet şarabından mahrum kalır'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ