MÜSNED-İ HANBEL

HADLER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

52- Allah'ın Had Cezası Koymadığı Suçların Cezası

 

1. Ebu Burda b. Niyar

 

17570 (1) Ebu Burde bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Allah'ın had cezası koyduğu suçlar dışındaki suçlar için on kırbaçtan fazla vurulmaz'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, hudad 12/176 (6848), Müslim, hudad 3/1332 (1708), EbuDavud, hudad 4/167 (4491), Tirmizi, hudUd 4/63 (1463, "hasen garib") ve İbn Mace, hudad 2/867 (2601) rivayet ettiler.

 

 

 

17571 (2)- Ebu Burde b. Niyar bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah'ın had cezası koyduğu suçlar dışındaki suçlar için on kırbaçtan fazla vurulmaz'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

 

17572 (3)- Ebu Burde b. Niyar der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Allah'ın had cezası koyduğu suçlar dışındaki suçlar için on kırbaçtan fazla vurulmaz'' buyurduğunu işittim.

Ravi der ki: Leys, Bağdat'ta bu hadisi bize "Yezid b. Ebi Habib -Bukeyr -Süleyman" kanalıyla rivayet etti. Mısır'da iken de: "Bu hadisi bize Bukeyr b. Abdillah b. el-Eşec bildirdi" dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

17573 (4)- Ebu Burde anlatıyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah'ın had cezası koyduğu suçlar dışındaki suçlar için on kırbaçtan fazla vurulmaz'' buyururdu.

 

[Sahih]

 

 

 

17574 (59- Ebu Burde bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Allah'ın had cezası koyduğu suçlar dışındaki suçlar için on kırbaçtan fazla vurulmaz'' buyurduğunu işittim.

Abdullah der ki: Babam: "Ravi bize bunu bu şekilde rivayet etti. Bu konuda benim de görüşüm aynıdır" dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

17575 (6)- Ebu Burde b. Niyar el-Ensari der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Allah'ın had cezası koyduğu suçlar dışındaki suçlar için on kırbaçtan fazla vurulmaz'' bu yurduğunu işittim.

 

[Sahih]

 

 

 

17576 (7)- Ebu Burde b. Niyar der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in:

"Allah'ın had cezası koyduğu suçlar dışındaki suçlar için on kırbaçtan fazla vurulmaz" buyurduğunu işittim.

 

Abdullah der ki: Babam: "Ravi bize bunu bu şekilde rivayet etti. Ancak Abdurrahman b.

Cabir b. Abdillah'ın babasını zikretmedi" dedi.

 

 

SONRAKİ