MÜSNED-İ HANBEL

HADLER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

32- Livatacının ve Kendisine Mahrem Olan Biriyle veya Hayvanla ilişkiye Giren Kimsenin Cezası

 

1. İbn Abbas

 

17404 (1) İbn Abbas der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Lut kavminin yaptığını yapanı (livatacıyı) görürseniz yapanı da, yapılanı da öldürün, Hayvanı, hayvanla ilişkiye gireni ve mahremi olan biri ile ilişkiye gireni öldürün'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

 

17405 (2)- İbn Abbas der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "LUt kavminin yaptığını (livata) yapanı görürseniz yapanı da, yapılanı da öldürün'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Bu kanalla Ebu Davud (4462, 4464), İbn Mace (2561) ve Tirmizi (2/336) rivayet ettiler.

 

 

 

17406 (3)- İkrime bildiriyor: İbn Abbas, hayvanla ilişkiye giren kişi hakkında: "Yapanı da, yapılanı da öldürün" dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

17407 (4)- İbn Abbas bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bir kimse hayvanla ilişkiye girerse, o kimseyi ve o hayvanı öldürün'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

2. İbn Abbas

 

17408 (1) İbn Abbas der ki: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Babasına söven kimse lanetlenmiştir. Anasına söven kimse lanetlenmiştir. Allah'tan başkası için kurban kesen kimse lanetlenmiştir. Tarla sınır taşlarının yerini değiştiren kimse lanetlenmiştir. Ama birini yoldan saptıran kimse lanetlenmiştir. Hayvanla ilişkiye giren kimse lanetlenmiştir. Lat kavminin yaptığı ameli (livatalığı) yapan kimse lanetlenmiştir.''

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Abd b. Humeyd (589), İbn Hibban (4417), Taberani, el-Mu'cemu'l-kebir'de (11546) ve Hakim (8/231) rivayet ettiler.

 

 

 

17409 (2)- İbn Abbas bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Allah, Allah'tan başkası için kurban kesen kimseyi lanetlemiştir. Allah, tarla sınır taşlarının yerini değiştiren kimseyi lanetlenmiştir. Allah, kör birini yoldan saptıran kimseyi lanetlenmiştir. Allah, babasına söven kimseyi lanetlenmiştir. Allah, anasına söven kimseyi lanetlenmiştir. Allah, efendisinden başkasını efendi (sahip) edinen kimseyi lanetlenmiştir. Allah, Lut kavminin yaptığı ameli (livatalığı) yapan kimseyi lanetlenmiştir. Allah, Lut kavminin yaptığı ameli (livatalığı) yapan kimseyi lanetlenmiştir. Allah, Lut kavminin yaptığı ameli (livatalığı) yapan kimseyi lanetlenmiştir.''

 

[Sahih]

 

 

 

17410 (3)- İbn Abbas bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Allah, tarla sınır taşlarının yerini değiştiren kimseyi lanetlenmiştir. Allah efendisinden başkasını efendi (sahip) edinen kimseyi lanetlenmiştir. Allah, kör birini yoldan saptıran kimseyi lanetlemiştir. Allah, Allah'tan başkası için kurban kesen kimseyi lanetlemiştir. Allah, hayvanla ilişkiye giren kimseyi lanetlemiştir. Allah, ana babasına asi olan kimseyi lanetlemiştir.'' üç defa da:

''Allah, Lut kavminin yaptığı ameli (livatalığı) yapan kimseyi lanetlenmiştir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

17411 (4)- İbn Abbas bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Allah, tarla sınır taşlarının yerini değiştiren kimseyi lanetlemiştir. Allah, Allah'tan başkası için kurban kesen kimseyi lanetlemiştir. Allah, ana babasına söven kimseyi lanetlemiştir. Allah, efendisinden başkasını efendi (sahip) edinen kimseyi lanetlemiştir. Allah, kör birini yoldan saptıran kimseyi lanetlemiştir. Allah hayvanla ilişkiye giren kimseyi lanetlemiştir.'' üç defa da:

''Allah, Lut kavminin yaptığı ameli (livatalığı) yapan kimseyi lanetlemiştir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

17412 (5)- İbn Abbas bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Allah, tarla sınır taşlarının yerini değiştiren kimseyi lanetlemiştir. Allah, efendisinden başkasını efendi (sahip) edinen kimseyi lanetlemiştir. Allah, kör birini yoldan saptıran kimseyi lanetlemiştir. Allah, Allah'tan başkası için kurban kesen kimseyi lanetlemiştir. Allah, hayvanla ilişkiye giren kimseyi lanetlemiştir. Allah, ana babasına söven kimseyi lanetlemiştir.'' üç defa da:

''Allah, Lut kavminin yaptığı ameli (livatalığı) yapan kimseyi lanetlemiştir'' buyurdu.

 

 

3. Cabir b. Abdillah

 

17413 (1) Cabir b. Abdillah der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Ümmetim hakkında en fazla korktuğum şey, Lut kavminin yaptığı ameli (hvatalığı) yapmalarıdır'' buyurduğunu işittim.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: İbn Mace (2563) ve Tirmizi (1457) rivayet ettiler,

 

 

SONRAKİ