MÜSNED-İ HANBEL

TALAK / BOŞAMA

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

20- Şekline Bakarak çocuğun Nesebini Belirlemek

 

1. Hz. Aişe

 

18340 (1) Hz. Aişe der ki: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) neşeli bir şekilde yanıma girdi ve şöyle buyurdu: ''Mudlici'nin ne dediğini duydun mu? Usame ile Zeyd yanımda kadife bir örtü altında uzanmış, ayakları örtünün altından çıkmıştı. Mudlici ayaklarını görünce: ''Bu ayaklar birbirlerinden meydana gelmişlerdir'' dedi. ''

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (6770), Müslim (1459), Ebu Davud (2268), Tirmizi (2129) ve Nesai (6/184) rivayet ettiler.

 

 

 

18341 (2)- Hz. Aişe der ki: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanıma girdiğinde sevinçten yanakları adeta parlıyordu."

 

[Sahih]

 

 

 

18342 (3)- Hz. Aişe der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanıma neşesi

yüzüne yansımış bir şekilde girdi ve şöyle buyurdu: "Biliyor musun, demin Mucezziz, Zeyd b. Harise ile Harise b. Zeyd'e (ayaklarına) baktı ve: ''Bu ayaklar birbirlerinden meydana gelmişlerdir'' dedi. ''

 

[Sahih]

 

 

 

18343 (4)- Hz. Aişe bildiriyor: Mucezziz el-Mudlici, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanına girdi. İçerde Usame ile Zeyd kadife bir örtü altında uzanmışlardı. Başları örtülü, ayakları ise açıktaydı. Mucezziz onların ayaklarını görünce: "Bu ayaklar birbirlerinden meydana gelmişlerdir" dedi.

Urve başka bir defasında bunu rivaye ederken: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) neşeli bir şekilde yanıma girdi" lafzını kullanır.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ