MÜSNED-İ HANBEL

KARI KOCA

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

13- Kişinin Karısıyla Şakalaşması

 

1. Nu'man b. Beşir

 

18146 (1) Nu'man b. Beşir der ki: Ebu Bekr, Nebi'e (Sallallahu aleyhi ve Sellem) geldi ve girmek için izin istedi. İçerde Aişe'nin Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e karşı sesini yükseltmiş olduğunu duydu. İzin verilip geçince de: "Ey Ümmü Ruman'ın kızı! Resulullah'a karşı sesini mi Yükseltiyorsun!" diye çıkışarak vurmak istedi. Ancak Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) aralarına girdi. Ebu Bekr çıkıp gidince Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Seni adamdan nasıl kurtardım gördün mü?'' buyurdu. Daha sonra Ebu Bekr yine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanına geldi ve içeri girmek için izin istedi. İçerde de Nebi'in (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Aişe'yle şakalaştığını duydu. İzin verilip içeri girince de: "Ey Allah'ın Resulü! Beni kavganıza kattığınız gibi barışınıza da katın" dedi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, edeb 4/300 (4999) rivayet etti.

 

 

 

18147 (2)- Nu'man b. Beşir der ki: Ebu Bekr, Resulullah'ın {Sallallahu aleyhi ve Sellem} yanına girmek için izin istedi. İçerde Aişe'nin yüksek bir sesle Resulullah'a {Sallallahu aleyhi ve Sellem} iki üç defa: "Vallahi Ali'yi babamdan daha fazla sevdiğini biliyorum!" dediğini işitti. İzin verilip de içeriye girince vurmak için elini kaldırdı ve: "Ey filanın kızı! Bir daha Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e karşı sesinin yükseldiğini görmeyeyim!" dedi.

 

[Sahih]

 

 

2. Hz. Aişe

 

18148 (1) Hz. Aişe der ki: "Bebeklerimle oynarken arkadaşlarım da yanıma gelip oynarlardı. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanıma girince de arkadaşlarım kaçışırlardı. Ancak Nebi {Sallallahu aleyhi ve Sellem} onları tutar yanıma gönderirdi."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Abdurrezzak (19722) rivayet etti.

 

 

 

18149 (2)- Hz. Aişe bildiriyor: "Bebeklerimle oynarken Resulullah da (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kız arkadaşlarımı benimle oynamaları için yanıma getirirdi.,

 

[Sahih]

 

26186 (l)'de tekrar edecektir.

 

 

 

18150 (3)- Hz. Aişe der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) zamanında bebeklerimle oynarken arkadaşlarım da yanıma gelip oynarlal'dı. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanıma girince de arkadaşlarım ondan kaçışırlardı. Ancak Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) benimle oynamaları için onları yanıma gönderirdi."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Hibban (5863) rivayet etti.

 

 

SONRAKİ