MÜSNED-İ HANBEL

KARI KOCA

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

2- Yatağa Çağrılan Kadının Reddetmesi

 

1. Ebu Hureyre

 

18079 (1) Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Erkek karısını yatağına davet edip kadın gelmediği ve kocası o geceyi karısına öfkeli bir şekilde geçirdiği zaman sabaha kadar melekler o kadına lanet ederler" buyurmuştur. i

 

[Sahih]

 

 

 

18080 (2)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Erkek karısını yatağına davet edip kadın gelmediği ve kocası o geceyi karısına öfkeli bir şekilde geçirdiği zaman sabaha kadar melekler o kadına lanet ederler" buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, nikah (7/390), Müslim, nikah 2/1060 (1436) ve Ebu Davud, nikah 2/244 (2141) rivayet ettiler.

 

 

 

18081 (3)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kadın geceyi kocasının yatağından ayrı bir yerde geçirirse melekler ona gece boyu lanet ederler'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

İbn Cafer rivayetinde: ''Yatağa dönene kadar lanet ederler'' ibaresi geçmiştir. [Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, nikah (8/39), Müslim, nikah 2/1059 (1436) ve Nesai 9/294 (2194) rivayet ettiler.

 

 

18082 (4)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kadın kocasının yatağından ayrı durduğu sürece melekler ona lanet ederler'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

18083 (5)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kadın geceyi kocasının yatağından ayrı bir yerde geçirdiği zaman yatağa dönene kadar melekler ona lanet ederler'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

18084 (6)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kadın geceyi kocasının yatağından ayrı bir yerde geçirdiği zaman sabaha veya yatağa dönene kadar melekler ona lanet ederler" buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

18085 (7)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kadın geceyi kocasının yatağından ayrı bir yerde geçirdiği zaman yatağa dönene kadar melekler ona lanet ederler'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

18086 (8)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kadın geceyi kocasının yatağından ayrı bir yerde geçirdiği zaman yatağa dönene kadar melekler ona lanet ederler'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

2. TaIk b. Ali

 

18087- Kays b. Talk'ın, babasından bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Erkek karısını ihtiyacı (cinsel ilişki) için çağırdığı zaman kadın tandır başında olsa dahi bu çağrısına cevap versin'' buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Tirmizi 3/456 (1160, "hasen") ve Taberani, M. el-Kebir'de 8/397 (8235) rivayet ettiler. Heysemi (7568) der ki: "HadisiAhmed rivayet etmiş olup, ravilerden Muhammed b. Cabir el-Yemani zayıftır. Bununla beraber birçok alim onu güvenilir kabul etmiştir."

 

 

SONRAKİ