MÜSNED-İ HANBEL

ÖLDÜRME, YARALAMA VE DİYETLER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

39- Kasame

 

1. Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Ashabından Biri

 

17085 (1) Süleyman b. Yesar, Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ashabndan olan Ensar'dan bir adamdan bildiriyor: "Kanda dökmede kasame uygulaması, Cahiliye döneminde vardı. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) de Cahiliye'de olduğu gibi kasameyi kabul edip, Ensar'dan olan Harise oğullarının, Yahudilerin öldürdüğünü iddia ettikleri bir olayda kasame ile hükmetti.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Nesai, kasame 8/5 (4708) rivayet etti.

 

 

 

17086 (2)- İbn Cüreyc bildiriyor: İbn Şihab, kasameden bahsederken şöyle dedi: "Cahiliye döneminde kasame vardı. Ebu Seleme b. Abdirrahman ve Süleyman b. Yesar'ın, Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ashabndan olan Ensar'dan bazı kimselerden bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) daha sonra bunu kaldırmayıp, Ensar'dan bazılarıyla, bir adamı öldürdüklerini iddia ettikleri Yahudilerin davasında devam ettirdi."

 

[Sahih]

 

 

 

17087 (3)- Ebu Seleme b. Abdirrahman ve Süleyman b. Yesar'ın, Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ashabndan olan Ensar'dan bir adamdan bildirdiğine göre Cahiliye döneminde kasame uygulaması vardı. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) daha sonra bunu kaldırmayıp, Ensar'dan olan Harise oğullarının, Yahudilerin öldürdüğünü iddia ettikleri bir olayda kasame ile hükmetti.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ