MÜSNED-İ HANBEL

ZİKİRLER VE DUALAR

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

90- "Rabbena atina fi'd-dünya haseneten ve fil ahireti haseneten ve kina azabe'n-nar" Duası

 

1. Enes b. Malik

 

14848 (1) Abdulaziz der ki: Katade, Enes'e: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) hangi duayı en çok yapardı?" diye sorunca, Enes şöyle cevap verdi: Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) en çok şu duayı yapardı: "Allahım! Bize dünyada iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru. '' Enes bir dua edeceği zaman bu duayı yapardı. Birden çok dua yapacağı zaman da bu duayı da yapardı.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim, zikir 4/2070 (2690) ve Tirmizi 5/521 (3487 "hasen sahih ğarib") rivayet ettiler.

 

 

 

14849 (2)- Enes b. Malik bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) hastalanıp kuş yavrusu kadar kalmış bir müslüman'ı ziyaret edince, kendisine: ''Sen, Allaha dua etmez miydin? Rabbinden afiyet dilemez miydin?'' diye sordu. Adam: "Evet. ''Allahım! Bana ahirette vereceğin cezayı dünyada ver'' diye dua ediyordum" karşılığını verince, Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Sübhanallah! Sen bu cezayı kaldıramazsın ve buna gücün yetmez. ''Allahım! Bize dünyada iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru'' deseydin ya'' buyurdu. Sonra Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) adama dua edince, Allah adama şifa verdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim, zikir 4/2068 (2688) rivayet etti.

 

 

 

14850 (3)- Enes b. Malik bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem):

''Allahım! Bize dünyada iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru '' duasını çok yapardı. Şu'be der ki: Sabit'e: "Enes, bunu ResululIah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den mi nakletti?" diye sorunca: "Evet" cevabını verdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, el-Edebu'l-müfred ve Müslim (6940) rivayet ettiler.

 

 

 

14851 (4)- Enes b. Malik der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ailahım!

Bize dünyada iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru'' duasını çok yapardı.

 

[Sahih]

 

 

 

14852 (5)- Enes der ki: Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ailahım! Bize dünyada iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru'' duasını çok yapardı.

 

[Sahih]

 

 

 

14853 (6)- Enes der ki: Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! Bize dünyada iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru'' duasını çok yapardı. Şu'be der ki: Bunu Katade'ye anlatınca: "Enes de bunu söylerdi" dedi.

 

 

 

14854 (7)- Enes b. Malik bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) hastalanıp kuş yavrusu kadar kalmış bir sahabiyi ziyaret edince, kendisine: ''Sen, Allaha dua ettin mi?'' diye sordu. Adam: "Allahım! ''Bana ahirette vereceğin cezayı dünyada ver'' diye dua ederdim" cevabını verince, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Sen Allah'ın azabına dayanamazsın. ''Allahım! Bize dünyada iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru'' deseydin ya!'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ