MÜSNED-İ HANBEL

CİHAD

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 6- Allah Yolunda Cihad Edenlerin Fazileti

 

2. İbn Abbas (r.a.)

 

12888 (1) İbn Abbas bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah katında, içinde amelin bu günlerde (Zilhicce'nin ilk on günü) olduğundan daha faziletli olduğu başka bir gün yoktur'' buyurdu. "Ey Allah'ın Resulü! Başka günlerde Allah yolunda yapılan cihaddan da mı faziletli?" diye sorulunca, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cihaddan da faziletli! Ancak kişi canı ve malıyla cihada çıkar ve bu uğurda ikisini de kaybederse başka '' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Darimi (1773-4), Buhari (969), Ebu Davud (2438), İbn Mace (1727), Tirmizi (757) ve İbn Huzeyme (2863) rivayet ettiler.

 

 

 

12889 (2)- İbn Abbas bildiriyor: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah katında, içinde amelin bu günlerde (Zilhicce'nin ilk on günü) olduğundan daha faziletli olduğu başka bir gün yoktur'' buyurdu. "Ey Allah'ın Resulü! Başka günlerde Allah yolunda yapılan cihaddan da mı faziletli?" diye sorulunca, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cihaddan da faziletli! Ancak kişi canı ve malıyla cihada çıkar ve bu uğurda ikisini de kaybederse başka'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ