MÜSNED-İ HANBEL

ZİKİRLER VE DUALAR

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 9- "Sübhanallahi ve'l-hamdu lillahi ve-la ilahe iIIallahu vallahu ekber vela havle ve-la kuvvete illa billah" Demenin Fazileti

 

4. Ebu Zer

 

14390 (1) Ebu Zer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e, hangi sözün daha üstün olduğu sorulunca: ''Allah'ın, kulları için seçtiği ''5übhanallahi ve bi-hamdihi'' sözüdür'' cevabını verdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim, zikir 4/2093 (2731) ve Tirmizi, da'vat 5/576 (3593) rivayet ettiler.

 

 

 

14391 (2)- Ebu Zer'in bildirdiğine göre Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ailah katında sözlerin en üstünü, kulun: "Sübhanallah, ve bi-hamdihi'' demesidir'' buyurdu.

Haccac der ki: Ebu Zer, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e, Allah katında amellerin en üstününü sordu veya Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) (Ebu Zer sormadan): ''Allah katında sözlerin en üstünü "Sübhanallahi ve bi-hamdihi'' sözüdür'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

14392 (3)- Ebu Zer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Ey Allah'ın Resulü! Allah katında sözlerin en üstünü hangisidir?" diye sorunca, Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle cevap verdi: ''Melekleri için seçtiği, "Sübhanallahi ve bi-hamdihi, Sübhanallahi ve bi-hamdihi'' sözüdür. Bu sözü üç defa söylersin. ''

 

[Sahih]

 

 

5. Sahabeden Biri

 

14393- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ashabından bir kişi, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Sözlerin en üstünü, Sübhanallah, Elhamdulillah, La ilahe illallah ve Allahu ekber, sözleridir'' buyurduğunu nakletmiştir.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Mace, edeb 2/1253 (3811) rivayet etti.

 

 

SONRAKİ