MÜSNED-İ HANBEL

ZİKİRLER VE DUALAR

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 9- "Sübhanallahi ve'l-hamdu lillahi ve-la ilahe iIIallahu vallahu ekber vela havle ve-la kuvvete illa billah" Demenin Fazileti

 

6. Sa'd b. Ebi Vakkas

 

14394 (1) Mus'ab b. Sa'd'ın, babasından bildirdiğine göre Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Sizden bir( günde bin sevap kazanmaktan aciz midir?'' diye sorunca, (Bir kişi): "Kimin buna gücü yeter ki?" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Yüz defa ''Sübhanallah'' derse, bin sevap kazamr, bin günahı da silinir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim (2/331) rivayet etti.

 

 

 

14395 (2)- Mus'ab b. Sa'd'ın babasından bildirdiğine göre Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Sizden biri, günde bin sevap kazanmaktan aciz midir?'' diye sorunca, Orada oturanlardan bir kişi: "Kişi nasıl bin sevap kazanır?" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Yüz defa ''Sübhanallah'' derse, bin sevap kazamr veya bin günahı da silinir'' buyurdu. Babam şöyle dedi: "İbn Numeyr rivayetinde: ‘‘Veya bin günahı silinir", Ya'la'da ise: ''Ve bin günahı silinir'' ibaresi geçmiştir.

 

[Sahih]

 

 

 

14396 (3)- Mus'ab b. Sa'd'ın, bildirdiğine göre babası şöyle dedi: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile beraber otururken: ''Sizden biri, günde bin sevap kazanmaktan aciz midir?'' diye sorunca, orada oturanlardan bir kişi: "Ey Allah'ın Resulü! Kişi nasıl bin sevap kazanır?" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Yüz defa ''Sübhanallah'' derse, kendisine bin sevap verilir veya bin günahı silinir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

14397 (4)- Mus'ab b. Sa'd'ın bildirdiğine göre babası der ki: Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile beraber otururken: ''Sizden biri, günde bin sevap kazanmaktan aciz midir?'' diye sorunca, orada oturanlardan bir kişi: "Ey Allah'ın Resulü! Kişi nasıl günde bin sevap kazanır?" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Yüz defa ''Sübhanallah'' derse, kendisine bin sevap verilir veya bin günahı silinir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ