MÜSNED-İ HANBEL

CİHAD

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

38- Kadınları, Çocukları, (Savaştan Başka işler için) Kiralanan Kimseleri, Hizmetçileri, Ruhbanları Öldürmenin Yasaklanması ve Müşriklerin Yaşlıları Hakkında Gelen Rivayetler

 

1. İbn Ömer (r.a.)

 

13278 (1) İbn Ömer bildiriyor: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir gazvesinde bir kadının öldürüldüğünü gördü. Bunun üzerine (savaşlarda) kadınların ve çocukların öldürülmesini yasakladı."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Malik (920), Buhari (3064, 3015), Müslim (4568-9), Ebu Davud (2668), İbn Mace (2841) ve Tirmizi (1569) rivayet ettiler.

 

 

 

13279 (2)- İbn Ömer bildiriyor: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir gazvesinde bir kadının öldürüldüğünü gördü. Bunun üzerine bunu hoş karşılamayıp (savaşlarda) kadınların ve çocukların öldürülmesini yasakladı."

 

[Sahih]

 

 

 

13280 (3)- İbn Ömer bildiriyor: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir gazvesinde bir kadının öldürüldüğünü gördü. Bunun üzerine bunu hoş karşılamayıp (savaşlarda) kadınların ve çocukların öldürülmesini yasakladı."

 

[Sahih]

 

 

 

13281 (4)- Abdullah bildiriyor: "Bir kadın Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in gazvelerinden birinde öldürülmüş olarak bulundu. Bunun üzerine Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bunu hoş karşılamayıp (savaşlarda) kadınların ve çocukların öldürülmesini yasakladı."

 

[Sahih]

 

 

 

13282 (5)- İbn Ömer der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) gazvelerinden birinde öldürülmüş bir kadına rastlayınca (savaşlarda) kadınların ve çocukların öldürülmesini yasakladı."

 

[Sahih]

 

 

 

13283 (6)- İbn Ömer der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Mekke'nin fetih gününde öldürülmüş bir kadına rastlayınca: ''Bu kadın savaşanlardan değildi'' buyurdu ve (savaşlarda) kadınların ve çocukların öldürülmesini yasakladı."

 

[Sahih]

 

 

 

13284 (7)- Abdullah b. Ömer bildiriyor: "Kadının biri Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) gazvelerinden birinde öldürülmüş olarak bulundu. Ancak Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kadınların ve çocukların (savaşta) öldürülmesini doğru bulmadı."

 

[Sahih]

 

 

 

13285 (8)- Abdullah b. Ömer bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in gazvelerinden birinde öldürülmüş bir kadın bulundu. Ancak Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kadınların ve çocukların (savaşta) öldürülmesini doğru bulmadı."

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ