MÜSNED-İ HANBEL

CİHAD

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

30- Savaşa Çıkılması ve Saldırıya Geçilmesi Müstehap Olan Vakitler

 

1. Ka'b b. Malik (r.a.)

 

13217 (1) İbn Ka'b b. Malik, babasından bildirir: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yolculuğa çıkmak istediği zaman Perşembe gününden başka bir günde çıkmazdı.,,

 

[Sahih]

 

6605 (3)'te tekrar etmiştir.

 

 

2. Sahr el-Gamidı

 

13218 (1) Sahr el-Gamidi bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! ümmetim için gündüzün ilk vaktin(de yaptıkları işlerin)i bereketli kıl'' dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir askeri birlik göndereceği zaman onu gündüzün ilk saatlerinde gönderirdi.

Ravi der ki: "Sahr tüccar biri idi. O, kölelerini işlerine gündüzün ilk saatlerinde gönderirdi. Malı o kadar çoğaldı ki malını nereye koyacağını bilmezdi."

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (2606), Tirmizi (1212, "hasen"), İbn Mace (2236), Darimi 2/283 (2435) ve Tayalisi 175 (1246) rivayet ettiler. 28242 (l)'de tekrar edecektir.

 

 

 

13219 (2)- Sahr el-Gamidi bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! ümmetim için gündüzün ilk vaktin(de yaptıkları işlerin)i bereketli kıl'' buyurdu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir askeri birlik veya bir ordu göndereceği zaman onu gündüzün ilk saatlerinde gönderirdi.

Ravi der ki: "Sahr tüccar biri idi ve ticaret mallarını gündüzün ilk saatlerinde gönderirdi. Bu şekilde zengin olup malı çoğaldı."

 

[Hasen]

 

 

 

13220 (3)- Sahr el-Gamidi bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! ümmetim için gündüzün ilk vaktin(de yaptıkları işlerin)i bereketli kıl'' buyurdu. Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir askeri birlik veya bir ordu göndereceği zaman onu gündüzün ilk saatlerinde gönderirdi.

Ravi der ki: "Sahr tüccar biri idi ve ticaret mallarını gündüzün ilk saatlerinde gönderirdi. Bu şekilde zengin olup malı çoğaldı."

 

[Hasen]

 

 

 

13221 (4)- Sahr el-Gamidi bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! ümmetim için gündüzün ilk vaktin(de yaptıkları işlerin)i bereketli kıl'' buyurdu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir askeri birlik göndereceği zaman onu gündüzün ilk saatlerinde gönderirdi.

Ravi der ki: "Sahr tüccar biri idi ve köleleri bulunmaktaydı. O, kölelerini gündüzün ilk saatlerinde gönderirdi. Malı o kadar çoğaldı ki malını nereye koyacağını bilmez oldu," [Hasen]

 

 

3. Ali b. Ebi Talib

 

13222 (1)-z Ali der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! ümmetim için gündüzün ilk vaktin'i bereketli kıl'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Bezzar (696) ve Ebu Ya'la (425) rivayet ettiler,

 

 

 

13223 (Z)-Z Ali b. Ebi Talib der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! ümmetim için gündüzün ilk vaktin'i bereketli kıl'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

 

13224 (3)-Z Ali der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! ümmetim için gündüzün ilk vaktin'i bereketli kıl'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

 

13225 (4)-Z Ali der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! ümmetim için gündüzün ilk vaktin'i bereketli kıl'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

 

13226 (5)-Z Ali der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! ümmetim için gündüzün ilk vaktin'i bereketli kıl'' buyurdu.

 

[Zayıf[

 

 

SONRAKİ