MÜSNED-İ HANBEL

CİHAD

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

21- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Şehid Olarak Vefat Etmesi

 

1. İbn Mes'ud (r.a.)

 

13139 (1) Abdullah (b. Mes'ud) der ki: "Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi ve Sellem) öldürüldüğüne dair dokuz defa yemin etmem, öldürülmediğine dair bir yemin etmemden daha sevimlidir. Muhakkak ki Allah onu peygamber olarak göndermiş ve onu şehit kılmıştır."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Hakim (3/58) rivayet etti.

 

 

 

13140 (2)- Sa'd b. İyad bildiriyor: Abdullah (b. Mes'ud): "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in en fazla sevdiği, etli kemik koyunun ön ayağıdır. Kendisi bir ön but ile zehirlenmişti" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'i, Yahudilerin zehirlediği görüşündeydi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (3/411) rivayet etti.

18633 (2)'de tekrar edecektir.

 

 

 

13141 (3)- Abdullah (b. Mes'ud) der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in öldürüldüğüne dair dokuz defa yemin etmeyi, öldürülmediğine dair bir yemin etmemden daha çok severim. Muhakkak ki Allah onu peygamber olarak göndermiş ve onu şehit kılmıştır."

A'meş der ki: Bunu İbrahim'e zikrettiğimde: "Ashabın görüşüne göre Allah Resulü'nü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ve Ebu Bekr'i Yahudiler zehirlemiştir" dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

13142 (4)- Abdullah (b. Mes'ud) der ki: "Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi ve Sellem) öldürüldüğüne dair dokuz defa yemin etmeyi, öldürülmediğine dair bir kez yemin etmemden daha çok severim. Kuşkusuz Allah onu peygamber olarak göndermiş ve onu şehit kılmıştır."

 

[Sahih]

 

A'meş der ki: Bunu İbrahim'e zikrettiğimde şöyle dedi: "Ashab, Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi ve Sellem) zehirlenmiş olduğu görüşünde idi. Onlar: ''Allah Resulü'nü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ve Ebu Bekr'i Yahudiler zehirledi'' derlerdi."

 

[Sahih]

 

25599 (l)'de tekrar etmiştir.

 

 

2. Ka'b b. Malik'in eşi

 

13143 (1) Abdurrahman b. Abdillah b. Ka'b b. Malik, annesinden bildiriyor: ümmü Mübeşşir, Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ölümüne sebep olan hastalığında yanına girip: "Annem babam sana feda olsun, ey Allah'ın Resulü! Hastalığın konusunda şüphen nedir? Ben seninle birlikte Hayber'de oğlumun da yediği yemekten başka bir şeyden şüphelenmiyorum" dedi. Oğlu Allah Resulü'nden (Sallallahu aleyhi ve Sellem) önce vefat etmişti. Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben de kendim için bundan başka bir şeyden şüphelenmiyorum. Bu benim artık damarımın kesilme zamandır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Hakim (3/219, "sahih") ve Ebu Davud 4/175 (4513) rivayet ettiler.

25598 (l)'de tekrar edecektir.

 

 

SONRAKİ