MÜSNED-İ HANBEL

CİHAD

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 8- Allah Yolunda Cihadda Samimiyet

 

4. Ebu Hureyre (r.a.)

 

12945 (1) Ebu Hureyre der ki: Adamın biri: "Ey Allah'ın Resulü! Kişinin Allah yolunda savaşması aynı zamanda bununla dünyalık da elde etmeyi istemesi hakkında ne dersin?" diye sorunca, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Buna karşılık herhangi bir sevabı yoktur'' buyurdu. İnsanlar bunu duyunca endişeye kapıldılar ve adama: "Git ve Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e bunu bir daha sor! Belki ne dediğini anlamamıştır" dediler. Adam bir daha:

"Ey Allah'ın Resulü! Kişinin Allah yolunda savaşması aynı zamanda bununla dünyalık da elde etmeyi istemesi hakkında ne dersin?" diye sorunca, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yine: ''Buna karşılık herhangi bir sevabı yoktur'' buyurdu. Adam aynı şeyi üçüncü defa sorunca, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yine: ''Buna karşılık herhangi bir sevabı yoktur'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, et-Tarihu'l-Kebir'de 4/2 (447), Ebu Davud (2516), İbn Hibban, Sahih'de (3/193) ve Hakim, Müstedrek'te (2/85) rivayet ettiler.

 

 

 

12946 (2)- Ebu Hureyre der ki: Adamın biri: "Ey Allah'ın Resulü! Kişinin Allah yolunda savaşması aynı zamanda bununla dünyalık da elde etmeyi istemesi hakkında ne dersin?" diye sorunca, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Buna karşılık herhangi bir sevabı yoktur'' buyurdu. İnsanlar bunu duyunca endişeye kapıldılar ve adama: "Git ve Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e bunu bir daha sor! Belki ne dediğini anlamamıştır" dediler. Adam aynı şeyi üç defa sormasına rağmen Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) her defasında: ''Buna karşılık herhangi bir sevabı yoktur'' karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ