MÜSNED-İ HANBEL

HAC

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

34- İhramlıya Kara Hayvanı Avının ve Etinin Yasaklanması

 

1. İbn Abbas (r.a.)

 

11575 (1) İbn Abbas bildiriyor: Sa'b b. Cessame el-Esedi, ihramda olan Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e yabani eşek budu hediye etmek isteyince Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) almayı kabul etmedi ve: ''İhramdayız'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim (1/332, 333) rivayet etti.

 

 

 

11576 (2)- İbn Abbas der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e ihramdayken eşek budu hediye edilince almayı kabul etmedi."

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric. Müslim (1194) ve Nesai (8/185) rivayet ettiler.

 

 

 

11577 (3)- İbn Abbas bildiriyor: "Sa'b b. Cessame, ihramda olan Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e yabani eşek budu hediye etmek isteyince Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) almayı kabul etmedi. Budun da üzerinden hala kan damlıyordu.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric. Nesai, es-Sünenu'l-kübra'da (3224) rivayet etti.

 

 

 

11578 (4)- İbn Abbas bildiriyor: "Sa'b b. Cessame el-Leysi, ihramda olan Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e Kudeyd'de yabani eşek budu hediye etmek isteyince Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) almayı kabul etmedi. Budun da üzerinden hala kan damlıyordu."

 

[-Sahih-]

 

 

 

11579 (5)- İbn Abbas bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) (ihramdayken kendisine hediye olarak getirilen yabani eşek budunu) almayı kabul etmedi."

 

[Sahih]

 

 

 

11580 (6)- İbn Abbas bildiriyor: "Sa'b b. Cessame, ihramda olan Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e Kudeyd'de yabani eşek budu hediye etmek isteyince Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) almayı kabul etmedi. Budun da üzerinden hala kan damlıyordu."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim (1194) ve Nesai (5/185) rivayet etti.

 

 

 

11581 (7)- İbn Abbas bildiriyor: "Sa'b b. Cessame, ihramda olan Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e yabani eşek budu hediye etmek isteyince Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) almayı kabul etmedi. Budun da üzerinden hala kan damlıyordu."

 

[Sahih]

 

 

 

11582 (8)- İbn Abbas der ki: Sa'b b. Cessame, ihramda olan Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e yabani eşek eti hediye etmek isteyince, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) almayı kabul etmedi ve: ''Şayet ihramda olmasaydık bu hediyeni kabul ederdik'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

11583 (9)- İbn Abbas der ki: "Sa'b b. Cessame, ihramda olan Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e hediye olarak yabani eşek eti getirince Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) almayı kabul etmedi." Behz rivayetinde: "Yabani eşek budu veya ayağı" ibaresi geçmiştir.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ