MÜSNED-İ HANBEL

HAC

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 30- İhramlının Sıcaklardan veya Benzeri Şeylerden Dolayı Gölgelik Kullanması, ihramlı Erkeğin Başını kadının ise Yüzünü Örtmesi, ihramlının Hizmetçisine Vurması

 

5. Esma binti Ebi Bekr es-Sıddik

 

11519 Esma binti Ebi Bekr der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte hac için yola çıktık. Arc'a vardığımızda Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) mola verdi. Hz. Aişe, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanında otururken ben de babamın yanında oturdum. Ebu Bekr ile Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yük devesi birdi ve Ebu Bekr'e ait olan bir hizmetçideydi. Ebu Be])r oturup hizmetçinin gelmesini bekledi, ama hizmetçi geldiği zaman devenin yanında olmadığını gördü. Ebu Bekr: "Deven nerede?" diye sorunca, hizmetçi: "Dün gece onu kaybettim" dedi. Bunun üzerine Ebu Bekr: "Bir tane deveyi mi kaybediyorsun!" diyerek ona vurmaya başladı. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) de bu duruma tebessüm ederek: ''Şu ihramlının yaptığına bakın! '' diyordu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, menasik 2/163 (1818f," İbn Mace, menasik 2/978 (2933) ve İbn Huzeyme, menasik 4/198 (2679) rivayet ettiler. Hakim, menasik (1/453) sahih olduğunu söylemiş, Zehebi de bu hükmünde onu onaylamıştır.

 

 

SONRAKİ