MÜSNED-İ HANBEL

HAC

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 29- ihramlının Kan Aldırması, Sürme Çekmesi ve Başını Yıkaması

 

5. Osman b. Affan (radiyallahu anh)

 

11504 (1) Nubeyh b. Vehb der ki: Ömer b. Ubeydillah, Eban bo Osman'a haber gönderip ihramlı iken sürme çekip çekemeyeceğini, ya da göz ağrısı için gözlerine ne sürmesi gerktiğini sordu. Eban da cevaben gözlerine sabr (denilen ilacı) sürmesini söyledi ve: "Osman b. Affan'ın da Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den naklen ihramlı kişi için böylesi bir şeyi söylediğini işittim" dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

11505 (2)- Nubeyh b. Vehb bildiriyor: "Ömer b. Ubeydillah b. Ma'mer, ihramlı iken gözlerinden rahatsızlandi. Onlara sünne çekmek isteyince Eban b. Osman ona engeloldu. Sürme yerine sabr (denilen ilacı) sürmesini tavsiye etti ve Osman b. Affan'dan işittiğine göre Resulullah'ın da (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ihramlı biri için bunu tavsiye ettiğini söyledi."

 

[Sahih]

 

 

 

11506 (3)- Nubeyh b. Vehb bildiriyor: Ömer b. Ubeydillah b. Ma'mer, ihramlı iken gözlerinden rahatsızlandi. Ne yapması gerektiği konusunda zamanın valisi Eban b. Osman'a haber gönderdi. Eban cevaben: "Onlara sabr (denilen ilacı) sür. Zira Osman b. Affan'dan işittiğime göre Resulullah da (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ihramlı biri için bunu tavsiye etmiştir" dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

11507 (4)- Hacebe kabilesinden biri olan Nubeyh b. Vehb bildiriyor: "Eban b. Osman' m Osman b. Affan'dan naklen bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) gözlerinden rahatsız olan ihramlı bir kişiye sabr (denilen ilacı) sürmesine ruhsat vermiştir."

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ