MÜSNED-İ HANBEL

HAC

 

1- Hac ve Umre'nin Fazileti

 

1. Ebu Hureyre (r.a.)

 

10891 (1) Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Ailah katında en üstün imanı içinde şüphe barındırmayan imandır. (En üstün ameller de) ganimetinde hırsızlık yapılmayan savaş ve kabul görmüş bir hacdır.''

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari , Halku efali'l-ibad'da (21) ve İbn Hibban (4597) rivayet ettiler. 153 (5)'te tekrar etmiştir.

 

 

 

10892 (2)- Ebu Hureyre der ki: "Ey Allah'ın Resulü! En üstün ameller hangileridir?" diye sorulunca, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "İçinde şüphe barındırmayan bir iman, ganimetinde hırsızlık yapılmayan savaş ve kabul görmüş hacdır'' buyurdu."

Ebu Cafer der ki: "Ebu Hureyre de kabul görmüş bir haccın kişinin o yıl işlediği günahlarına kefaret olacağını söylerdi."

 

 

 

10893 (3)- Ebu Hureyre der ki: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "En üstün amel hangisidir?" diye sorulunca: "Allah ve Resulüne imandır'' buyurdu. "Sonra hangisi?" diye sorulunca: ''Ailah yolunda cihattır" buyurdu. "Sonra hangisi?" diye sorulunca da: ''Kabul görmüş bir hacm'' buyurdu.!

 

[Sahih]

 

Müsned'i tertip eden der ki: "Ebu Hureyre'den bu yönde başka hadisler de vardır. Onları İslam'ın ve İmanın faziletleri bölümünde verdik."

 

 

SONRAKİ