MÜSNED-İ HANBEL

HAC

 

DEVAM: 1- Hac ve Umre'nin Fazileti

 

Ebu Hureyre (r.a.)

 

10894 (1) Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Haccını ifa ederken kötü söz söylemeyen ve günah işlemeyen kişi annesinden doğduğu gün gibi (günahsız bir şekilde) döner" buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (1521, 1819, 1820), Müslim (3270-2) Tirmizi (811), İbn Mace (2889) ve Nesai (5/114) rivayet ettiler.

 

 

 

10895 (2)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Şu Kabe'ye hac için gelip de (haccı Sırasında) kötü söz söylemeyen ve günah işlemeyen kişi annesinden doğduğu gün gibi (günahsız bir şekilde) döner'' buyurmuştur.

 

[-Sahih-]

 

 

 

10896 (3)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Şu Kabe'ye hac için gelip de (haccı sırasında) kötü söz söylemeyen ve günah işlemeyen kişi, annesinden doğduğu gün gibi (günahsız bir şekilde) döner.!'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

10897 (4)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Kabe'ye hac için gelip de (haccı sırasında) kötü söz söylemeyen ve günah. işlemeyen kişi annesinden doğduğu gün gibi (günahsız bir şekilde) döner'' buyurmuştur. Abdurrahman rivayetinde ise: ''Annesinden yeni doğmuş gibi'' veya: ''Annesinin karnından yeni çıkmış gibi günahlarından temizlenmiş bir şekilde döner'' ibaresi geçmiştir.

 

[Sahih]

 

 

 

10898 (5)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Kabe'ye hac için gelip de (haccı sırasında) kötü söz söylemeyen ve günah işlemeyen kişi annesinden doğduğu gün gibi (günahsız bir şekilde) döner'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

10899 (6)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Kabe'ye hac için gelip de (haccı sırasında) kötü söz söylemeyen ve günah işlemeyen kişi annesinden doğduğu gün gibi (günahsız bir şekilde) döner'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ