MÜSNED-İ HANBEL

ORUÇ

 

DEVAM: 10- Farz ve Nafile Oruca Niyet

 

3- Huzaa'dan Biri

 

9985 (1) Abdurrahman Ebu'l-Minhal b. Seleme el-Huzai'nin, amcasından bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Eslem kabilesine: ''Bu gün oruç tutunuz'' buyurunca, onlar: "Yemek yemiştik" karşılığını verdiler. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "O zaman günün kalanını oruçlu geçirin'' buyurdu. O gün Aşura günüydü.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (2447) ve Nesai, es-Sünenu'l-kübra'da (2863-5) rivayet ettiler.

 

 

 

9986 (2)- Abdurrahman Ebu'l-Minhal b. Seleme el-Huzai'nin, amcasından bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Eslem kabilesine: ''Bu gün oruç tutunuz'' buyurunca, onlar: "Yemek yemiştik" dediler. Bunun üzerine Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "O zaman günün kalanını oruçlu geçirin'' buyurdu. O gün Aşura günüydü.

 

[-Sahih-]

 

 

 

9987 (3)- Abdurrahman b. Seleme el-Huza,'nin bildirdiğine göre amcası şöyle dedi: Aşura günü sabahı yemek yedikten sonra Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile yola çıktık, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bu gün oruç tuttunuz mu?'' diye sordu. Biz: "Yemek yemiştik" karşılığını verince, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Günün kalan kısmını oruçlu olarak tamamlayınız'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

10569 (l)'de tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ