MÜSNED-İ HANBEL

ORUÇ

 

DEVAM: 43- Nafile Oruç için Kaza Gerekmemesi

 

2. Hz. Aişe (r.anha)

 

10533 (1) Hz. Aişe der ki: Hafsa'ya koyun eti hediye edildi. İkimiz de oruçluyduk, ama Hafsa hem kendi orucunu bozdu, hem de benim orucumu bozdurdu. Hafsa, babası gibi bu tür şeyleri söylemekten çekinmediği için Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanımıza girince bunu ona anlattık. Bize: ''Kaza olarak onun yerine başka bir gün tutun '' buyurdu.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Davud 2/330 (2457) ve Tirmizi3/103 (735) rivayet ettiler.

 

 

 

10534 (2)- Hz. Aişe der ki: Hafsa'ya koyun eti hediye edildi. İkimiz de oruçluyduk, ama Hafsa hem kendi orucunu bozdu, hem de benim orucumu bozdurdu. Hafsa, babası gibi bu tür şeyleri söylemekten çekinmediği için Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanımıza girince bunu ona anlattık. Bize: ''Kaza olarak onun yerine başka bir gün tutun'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

 

10535 (3)- Hz. Aişe der ki: Hafsa ile birlikte oruçluyken yiyecek getirildi. Canımız çekince de onu yiyip orucumuzu bozduk. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanımıza gelince Hafsa acele edip ona: "Ey Allah'ın Resulü! Sabah oruca başladık. Ancak yemek getirildi, canımız da çekince yedik" dedi ki, babası gibi o da bu tür şeyleri çekinmeden söylerdi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kaza olarak onun yerine başka bir gün tutun'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

SONRAKİ