MÜSNED-İ HANBEL

ORUÇ

 

DEVAM: 28- Visal Orucu

 

3. Ebu Said el-Hudri (r.a.)

 

10324 (1) Ebu Said el-Hudri bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Visal orucu tutmayın. Tutacak olanlar da sahurdan sahura tutsun'' buyurduğunu işittim. Ashab: "Ama sen visal yapıyorsun" deyince de, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben sizler gibi değilim. Geceleri bana yedirip içiren biri var'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buharl (1963, 1967) ve Ebu Davud (2361) rivayet ettiler.

 

 

 

10325 (2)- Ebu Said el-Hudri bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) müslümanlara visal orucunu yasaklamak isteyince: "O zaman neden sen tutuyosun?" dediler. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben sizler gibi değilim! Bana (Allah katından) yedirilir ve içirilir'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Ya'la (1407) rivayet ettib

 

 

 

10326 (3)- Ebu Said el-Hudri bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in:

''Visal orucu tutmayın'' buyurduğunu işittim. Ashab: "Ey Allah'ın Resulü! Ama sen visal yapıyorsun" deyince de, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben sizler gibi değilimı zira bana yedirilip içirilmektedir'' buyurdu. 

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Abdurrezzak (7755) rivayet etti.

 

 

 

10327 (4)- Ebu Said el- Hudri der ki: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) visal orucunu yasakladı. Benim de yasaklamalarıma rağmen işte kızkardeşim visal orucu tutuyor,

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Ya'la (1133) rivayet etti.

 

 

 

10328 (5)- Ebu Said el-Hudri'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Oruçta visal olmaz'' buyurmuştur.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: İbn Hibban (3578) rivayet etti.

 

 

 

10329 (6)- Ebu Said el-Hudri bildiriyor: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) visal orucunu yasakladı. Ancak ashabı bu konuda o kadar çok ısrar ettiler ki sonunda sahurdan sahura oruç tutmalarına izin verdi."

 

[Hasen]

 

 

 

10330 (7)- Ebu Said el-Hudri bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) visal orucunu yasakladı ve: ''İlla tutacak olanlar da sahurdan sahura tutsun '' buyurdu. Ashab: "Ey Allah'ın Resulü! Ama sen visal yapıyorsun" deyince de, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben sizler gibi değilim. Geceleri bana yedirip içiren biri var'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ