MÜSNED-İ HANBEL

ORUÇ

 

DEVAM: 28- Visal Orucu

 

2. İbn Ömer (r.a.)

 

10317 (1) Abdullah b. Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Ramazan ayında visal yaparak oruç tutunca bunu gören ashab da visal yaparak oruç tutmaya başladılar. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onları bundan menetmek isteyince: "Bize visal orucunu yasaklıyorken sen tutuyorsun" dediler. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben sizler gibi değilim. Bana (Allah katından) yedirilir ve içirilir'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Malik, Muvatta'da (1/280), Buhari (1922) ve Ebu Davud (2/279) rivayet ettiler.

 

 

 

 

10318 (2)- İbn Ömer bildiriyor: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) visal orucunu ashaba yasaklamak isteyince: "Ama sen bu şekilde oruç tutuyorsun" denildi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben bu konularda sizler gibi değilim, zira Rabbim devamlı olarak bana yedirip içirir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

10319 (3)- İbn Ömer bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Ramazan ayında visal yaparak oruç tutunca bunu gören ashab da visal yaparak oruç tutmaya başladılar. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onları bundan menetmek isteyince: "Ama sen visal yapıyorsun" dediler. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben sizler gibi değilim. Bana (Allah katından) yedirilir, ve içirilir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

10320 (4)- İbn Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) müslümanlara visal orucunu yasaklamak isteyince: "Ama sen visal yapıyorsun" dediler. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Bana (Allah katından) yedirilir ve içirilir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Malik, Muvatta'da (1/280) rivayet etti.

 

 

 

10321 (5)- İbn Ömer bildiriyor: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) müslümanlara visal orucunu yasaklamak isteyince: "Ey Allah'ın Resulü! Ama sen visal yapıyorsun" dediler. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben sizler gibi değilim! Bana (Allah katından) yedirilir ve içirilir'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Malik, Muvatta da (11280) rivayet etti.

 

 

 

10322 (6)- İbn Ömer bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Ramazan ayında visal yaparak oruç tutunca bunu gören ashab da visal yaparak oruç tutmaya başladılar. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onları bundan menetmek isteyince: "Ama sen visal yapıyorsun" dediler. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben sizler gibi değilim. Bana (Allah katından) ye dirilir ve içirilı/ buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

 

10323 (7)- İbn Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) visal yaparak oruç tutunca bunu gören ashab da visal yaparak oruç tutmaya başladılar. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onları bundan menetmek isteyince: "Ey Allah'ın Resulü! Ama sen visal yapıyorsun" dediler. Nebi {Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben sizler gibi değilim. Bana (Allah katından) yedirilir ve içirilir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ