MÜSNED-İ HANBEL

ORUÇ

 

24- Nefsine Hakim Olabilen Oruçlu Kişinin Eşini Okşaması ve Öpmesine Ruhsat

 

1. Ömer b. el-Hattab (r.a.)

 

10149 (1) Ömer b. el-Hattab der ki: Bir gün oruçluyken canım çekti ve hanımımı öptüm. Ardından Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e geldim ve: "Büyük bir suç işledim! Oruçlu olduğum halde hanımımı öptüm" dedim. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''0ruçlu iken ağzını suyla çalkalasaydın ne olurdu?'' diye sorunca: "Bir sakıncası olmazdı" dedim. Bunun üzerine: ''0 zaman yaptığından ne endişe ediyorsun?'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (2385), Nesai (3036) ve İbn Huzeyme (1999) rivayet ettiler. Hakim, Müstedrek'te (1/431) sahih olduğunu söylemiş, Zehebi bu hükmünde onu onaylamıuştır.

 

 

 

10150 (2)- Ömer b. el-Hattab der ki: Bir gün oruçluyken canım çekti ve hanımımı öptüm. Ardından Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e geldim ve: "Büyük bir suç işledim! Oruçlu olduğum halde hanımımı öptüm" dedim. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''0ruçlu iken ağzını suyla çalkalasaydın ne olurdu?" diye sorunca: "Bir sakıncası olmazdı" dedim. Bunun üzerine: ''O zaman yaptığından ne endişe ediyorsun?" buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ