MÜSNED-İ HANBEL

ORUÇ

 

19- Sahur ile Sabah Namazı Arasındaki Vakit

 

1. Zeyd b. Sabit (r.a.)

 

10072 (1) Enes der ki: Zeyd b. Sabit: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte sahurumuzu yaptıktan sonra Mescid'e çıktık. Biz çıktıktan sonra da namaz için kamet getirildi" deyince, ona: "İkisi arasında ne kadarlık bir süre vardı?" diye sordum. Zeyd: "Kişinin elli ayet okuyabileceği kadar bir süre vardı" dedi.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Buhari (575, 1921), Müslim (2520, 2521) , İbn Mace (1694), Tirmizi (703-704) ve Nesai (4/143) rivayet ettiler.

 

 

 

10073 (2)- Enes der ki: Zeyd b. Sabit: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte sahummuzu yaptıktan sonra Mescid'e çıktık. Biz çıktıktan sonra da namaz için kamet getirildi" deyince, ona: "İkisi arasında ne kadarlık bir zaman vardı?" diye sordum. Zeyd: "Kişinin elli ayet okuyabileceği kadar bir zaman vardı" dedi.

 

[-Sahih-]

 

 

 

10074 (3)- Enes der ki: Zeyd b. Sabit: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte sahurumuzu yaptıktan sonra namaza kalktık" deyince, ona: "İkisi arasında ne kadarlık bir zaman vardı?" diye sordum. Zeyd: "Elli ayet okuyabilecek kadar bir zaman vardı" dedi.

 

[-Sahih-]

 

3562 (l)'de tekrar etmiştir.

 

 

 

10075 (4)- Enes der ki: Zeyd b. Sabit: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte sahurumuzu yaptıktan sonra Mescid'e çıktık. Biz çıktıktan sonra da namaz için kamet getirildi" deyince, ona: "İkisi arasında ne kadarlık bir zaman vardı?" diye sordum. Zeyd: "Kişinin elli ayet okuyabileceği kadar bir zaman vardı" dedi.

 

[-Sahih-]

 

 

 

10076 (5)- Enes bildiriyor: Zeyd b. Sabit, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte sahuru yaptıktan sonra namaza çıktıklarını söyledi. Ona: "Yemek yemeniz ile namaza çıkmanız arasında ne kadarlık bir zaman vardı?" diye sorduğumda: "Elli veya altmış ayet okuyacak kadar" dedi.

 

[Sahih]

 

3564 (3)'te tekrar etmiştir.

 

 

 

10077 (6)- Zeyd b. Sabit der ki: Sahur yapan ve sahurluk olarak hurma yiyen Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanına uğradım. Bana: ''Gel ve sen de ye'' buyurunca, ben: "Oruç tutmayı düşünüyorum" dedim. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben de senin gibi oruç tutmayı düşünüyorum '' buyurunca birlikte sahuru yaptık. Sahurdan sonra da namaza kalktık. Yemeği yememiz ile namaza kalkmamız arasında kişinin elli ayet okuyabileceği kadar bir zaman vardı.

 

[Sahih]

 

3565 (4)'te tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ