MÜSNED-İ HANBEL

ZEKAT

 

DEVAM: 34- Sadaka Vermenin Fazileti

 

10- Ebu Hureyre (r.a.)

 

9599 (1) Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Şöyle şöyle dağıtanlar dışında (dünyada) çok mal sahibi olanlar (kıyamet günü) çok değersiz olanlardır'' buyurdu.

 

Kamil bunu naklederken: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) böyle derken eliyle sağına, soluna ve önüne işaret etmiştir" dedi.

 

[Hasen]

 

23754 (l)'de tekrar edecektir.

 

 

 

9600 (2)- Ebu Hmeyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem):

''Şöyle şöyle dağıtanlar dışında (dünyada) çok mal sahibi olanlar kıyamet günü en aşağıda olacaklardır'' buyurdu.

 

 

 

9601 (3)- Ebu Hmeyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Şöyle şöyle dağıtanlar -önüne, sağına, soluna ve arkasına birer avuç dağıtma işareti yaptı- dışında (dünyada) çok mal sahibi olanlar (kıyamet günü) en aşağıda olacaklardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

9602 (4)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Şöyle şöyle dağıtanlar dışında (dünyada) çok mal sahibi olanlar (kıyamet günü) en az (sevabı) olacaklardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

9603 (5)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Malını (parasını) şöyle şöyle dağıtanlar dışında (dünyada) çok mal sahibi olanlar kıyamet günü çok az şeye sahip olacaklardır'' buyurdu. Yahya, rivayetinde: ''Onlar da çok azdır'' cümlesini ilave etti. Hasan ise: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bunu derken önüne, sağına, soluna ve arkasına birer avuç dağıtma işareti yaptı" ifadesiyle vermiştir.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Buhari (8/74) ve İbn Mace, zühd 2/1384 (4131) rivayet ettiler.

 

 

SONRAKİ