MÜSNED-İ HANBEL

ZEKAT

 

DEVAM: 31- Sadaka Verenin, Verdiği Sadakayı Satın Almasının Yasaklanması; Sadaka Verenin, Verdiği Sadaka Miras Yoluyla Kendisine Düşünce Onu Alması

 

3- Bureyde el-Eslemi

 

9539 (1) Süleyman b. Bureyde'nin, babasından bildirdiğine göre bir kadın Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Ey Allah'ın Resulü! Anneme bir cariye verdim, annem vefat edince bu cariye miras olarak bana geri döndü" deyince, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Allah sana sevabım verdi ve cariyeyi miras yoluyla sana geri döndürdü'' dedi. Kadın: "Annem hac yapmadan vefat etti. Benim onun yerine hac etmem yeterli mi?" diye sorunca, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Evet dedi. Kadın: "Annemin bir ay oruç borcu vardı, onun yerine benim oruç tutmam geçerli mi?" diye sorunca, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Evet'' dedi

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim, siyam 2/708 (1149), Ebu Davud, vasaya 3/116 (2877), Hakim (4/347 "sahih") ve Beyhaki (4/151) rivayet ettiler.

 

 

 

9540 (2)- Abdullah b. Bureyde'nin, babasından bildirdiğine göre bir kadın Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Ey Allah'ın Resulü! Anneme bir cariye verdim, annem vefat edince bu cariye miras olarak bana geri döndü" deyince, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Allah sana sevabını verdi ve cariyeyi miras yoluyla sana geri döndürdül! dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

9541 (3)- İbn Bureyde'nin, babasından bildirdiğine göre bir kadın Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Ey Allah'ın Resulü! Anneme bir cariye verdim, annem vefat edince bu cariye miras olarak bıraktı" deyince, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Sevabını aldın ve cariye miras yoluyla sana geri döndül! dedi. Kadın: "Annemin bir ayaruç borcu vardı, onun yerine oruç tutayım mı?" diye sorunca, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Evet dedi. Kadın: "Annem hac yapmadan vefat etti. Ben onun yerine hac edeyim mi?" diye sorunca, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Annenin yerine hac yap'' dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

9542 (4)- Abdullah b. Bureyde'nin, babasından bildirdiğine göre bir kadın Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Ey Allah'ın Resulü! Anneme bir cariye verdim, annem vefat etti" deyince, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Allah sana sevabını aldın ve cariye miras yoluyla sana geri döndürdü'' dedi.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ