MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 45- Mezar Üzerine Bina Yapmak, Mezarların Kireçlenmesi (Boyanması), Üzerine Oturmanın Yasaklanması, Mezara Karşı Namaz Kılmak, Ölünün Kemiğini Kırmak ve Mezarlıkta Ayakkabı ile Yürümek hakkında

 

6. Aişe (r.anha)

 

8864 (1) Hz. Aişe der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ölü bir Mu'minin kemiğini kırmak, onu diri iken kırmak gibidir'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, cenaiz 3/212 (3207), İbn Mice, cenaiz 1/516 (1616) ve Malik, cenaiz 1/438 (45) rivayet ettiler.

 

 

 

8865 (2)- Muhammed b. Abdirrahman el-Ensari der ki: Amre bana: "Defnedilmem için bana tarlandan bir yer ver. Zira Aişe'nin: ''Ölünün kemiğini kırmak, onu diri iken kırmak gibidir'' dediğini işittim" dedi. Medine'den azatlı bir kişi de, bu sözü aynısını Aişe kanalıyla Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den aktarırdı.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8866 (3)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ölünün kemiğini kırmak, onu diri iken kırmak gibidir'' buyurmuştur.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8867 (4)- Hz. Aişe bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ölünün kemiğini kırmak, onu diri iken kırmak gibidir'' buyurdu. Ravi der ki: "Ölünün kemiğini kırmak, günah olarak onu diri iken kırmak gibidir." Abdurrezzak ise: "Sanırım bu (son) cümle. Davudun sözüdür" dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

8868 (5)- Hz. Aişe, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: "Ölünün kemiğini kırmak, onu diri iken kırmak gibidir'' buyurduğunu işitmiştir.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8869 (6)- Hz. Aişe bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: "Ölü bir Mu'minin kemiğini kırmak, onu diri iken kırmak gibidir'' buyurduğunu işittim.

 

[-Sahih-]

 

 

SONRAKİ