MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 41- Çukur Yerine Lahdi Tercih Etmek; Mezarın Derin ve Geniş Olması; Gerektiğinde iki veya Üç Kişiyi Bir Mezara Defnetmek

 

3. Ebu Bekr ve İbn Abbas

 

8793 (1) İbn Abbas der ki: Ebu Ubeyde b. el-Cerrah Mekke ahalisi gibi çukur (şak) tarzında mezar açardı. Ebu Talha Zeyd b. Sehl ise Medine ahalisi için (lahid) mezar açardı. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) için mezar kazmak istediklerinde Abbas iki kişiyi çağırıp birine: "Sen Ubeyde b. elCerrah'ın yanına git" dedi. Diğerine de: "Sen de Ebu Talha b. Sehl el-Ensari'ye git" dedi. Sonra: "Allahım! Peygamber'in için Sen seç" dedi. Bunun üzerine gönderilen iki kişi yola çıktı. Ebu Talha'ya giden kişi onu bulup getirdi ve Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) için lahid açtı.

 

[Hasen]

 

 

 

8794 (2)- İbn Abbas der ki: Medine'de mezar kazan iki kişi bulunmaktaydı. Biri Mekke ahalisi için mezar kazan Ebu Ubeyde b. el-Cerrah, diğeri ise Ensar için mezar kazıp lahid yapan Ebu Talha'dır. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) vefat ettiği zaman Abbas bunlara iki kişi gönderdi ve: "Allahım! Peygamber'in için Sen seç" dedi. Sonrasında Ebu Talha'ya giden kişi onu bulmuş ve Ubeyde'ye giden kişi ise onu bulamamıştı. Bunun üzerine Ebu Talha, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e lahid açtı.

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ