MÜSNED-İ HANBEL

ZEKAT

 

20- Müellefe-i Kulub

 

1- Enes b. Malik

 

9313- Enes bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), İslanı adına kendisinden bir şey istendiği zaman mutlaka verirdi. Yine adamın biri geldi ve bir şeyler istedi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) adama zekat koyunlarından bir vadiyi dolduracak kadar koyun verdi. Adam da kavminin yanına gitti ve: "Ey kavmim! Siz de gidip Müslüman olun! Zira Muhammed öyle ihsanda bulunuyor ki kişi artık fakirlikten yana endişe etmeyecek hale geliyor" dedi.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Müslim (2312) ve İbn Huzeyme (2371) rivayet ettiler.

 

 

 

2- Amr b. Teğlib

 

9314 (1) Amr b. Teğlib'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Bazen, bir topluluğa verip diğerlerini boş çeviriyorum. Vermediklerim, benim için verdiğim kışilerden daha sevgilidir. Bazılarına, sabırsız ve endişeli olmalarından korktuğum için verirken, bazılarını da Allah'ın kalplerine yerleştirdiği tok kalplilik ve hayırla başbaşa bırakıyorum. Bunlardan biri de Amr b. Teğlib'dir.'' Amr der ki: "VaIlahi, Resulullahim (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bu sözlerine karşılık, kızıl develerimin olmasını istemem"

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim 1/132 (150) rivayet etti.

13481 (l)'de tekrar edecektir.

 

 

 

9315 (2)- Amr b. Teğlib'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Bazen, bir topluluğa verip diğerlerini boş çeviriyorum. Vermediklerim, benim için verdiğim kişilerden daha sevgilidir. Bazılarına, sabırsız ve endişeli olmalarından korktuğum için verirken, bazılarını da Allah'ın kalplerine yerleştirdiği tok kalplilik ve hayırla başbaşa bırakıyorum. Bunlardan biri de Amr b. Teğlib'dir. '' Amr ekledi: "Vallahi, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in bu sözlerine karşılık, kızıl develerimin olmasını istemem."

 

[-Sahih-]

 

13482 (2)'de tekrar edecektir.

 

 

SONRAKİ