MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 36- Cenazenin Önünde ve Arkasında Yürümek; Binekle Ardından Gitmek; Cenazenin Ardından Tütsü Yakılmasının, Ağıt Yakılmasının ve Kadınların Gelmesinin Yasaklanması

 

2. Muğire b. Şu'be

 

8695 (1) Muğire b. Şu'be der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Binek üzerinde olan kimse cenazenin arkasından, yaya olan kimse de cenazenin hangi tarafından isterse oradan yürür. Çocuk için de cenaze namazı kılınır'' buyurdu.

 

Diğer tahric: Tirmizi (1031), İbn Mace (1507) ve Nesai (4/56) rivayet etti.

8547 (1)'de tekrar etmiştir.

 

 

 

3. Abdullah b. Ömer

 

8696 (1) Salim'in, babasından bildirdiğine göre kendisi (İbn Ömer), Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in, Ebu Bekr'in ve Ömer'in cenazenin önünde yürüdüğünü görmüştür.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Malik, Muvatta (600) ,Tirmizi (1009), Ebu Davud (3179), İbn Mace (1482) ve Nesai 04/56 rivayet ettiler.

 

 

 

8697 (2)- Salim b. Abdillah'ın bildirdiğine göre (babası) Abdullah b. Ömer cenazenin önünde yürüdü. Aynı şekilde Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Ebu Bekr, Ömer ve Osman da cenazenin önünde yürürlerdi.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8698 (3)- Salim, İbn Ömer kanalıyla bir önceki hadisin aynısını aktardı.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8699 (4)- İbn Ömer: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Ebu Bekr, Ömer ve Osman cenazenin önünde yürürlerdi" dedi.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8700 (5)- Salim b. Abdullah b. Ömer'in bildirdiğine göre (babası) İbn Ömer, cenazenin önünden yürürdü. Ayrıca (yine onun nakline göre) Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Ebu Bekr, Ömer ve Osman da cenazenin önünde yürürlerdi.

 

[Sahih]

 

 

 

8701 (6)- Salim b. Abdullah b. Ömer'in babasından bildirdiğine göre (babası) İbn Ömer, cenazenin önünden yürürdü. Ayrıca (yine onun söylediği üzere) Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Ebu Bekr, Ömer ve Osman da cenazenin önünde yürürlerdi.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ