MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

29- Hain Kişinin, intihar Edenin ve Had Cezası ile Öldürülen Kişinin Cenaze Namazı

 

1. Zeyd b. Halid

 

8554 (1) Zeyd b. Halid el-Cuheni bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ashabından olan Eşca'lı bir adam Hayber gününde vefat etti. Onun ölümü Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e söylenince: ''Arkadaşınızın namazını kılın'' buyurdu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in bu sözünden dolayı oradakilerin yüzü değişmişti. Bunun üzerine Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Arkadaşınız Allah yolunda iken (ganimet mallarından çalarak) hainlik etti'' buyurunca, onun eşyalarını aradık ve Yahudilerin boncuğundan iki dirhem değerinde bile olmayan boncukların bulunduğunu gördük.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, cihad 3/68 (2710), Nesai, cenaiz 4/64 (1959), İbn Mace 2/950 (2848), Hakim (2/127) ve Beyhaki (9/101) rivayet ettiler.

 

 

 

8555 (2) Zeyd b. Halid el-Cuheni bildiriyor: Müslümanlardan bir adam Hayber gününde vefat etti. Onun ölümü Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e söylenince: ''Arkadaşınızın namazını kılın'' buyurdu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in bu sözünden dolayı oradakilerin yüzü değişmişti. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ashabının bu durumunu görünce: ''Arkadaşınız Allah yolunda iken (ganimet mallarından çalarak) hainlik ettti buyurdu. Bunun üzerine onun eşyalarını aradık ve Yahudilerin boncuğundan iki dirhem (gümüş) değerinde bile olmayan boncukların bulunduğunu gördük.

 

[-Sahih-]

 

 

SONRAKİ