MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

29- Küçük çocuğun ve Düşük Olarak Dünyaya Gelen Bebeğin Cenaze Namazının Kılınması veya Kılınmaması Hakkında

 

1. Bera b. Azib

 

8539 (1) Bera b. Azib der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), on altı aylık iken ölen oğlu İbrahim'in cenaze namazını kıldı ve: ''Muhakkak ki ona Cennette süt emzirmeyi tamamlayacak biri vardır. O, sıddiktir'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Beyhaki (4/9) ve İbn Sa'd (1/140) rivayet ettiler.

 

 

 

8540 (2)- Bera b. Azib der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cennette İbrahim'i emziren biri vardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (1382, 3255, 6195) rivayet etti.

 

 

 

8541 (3)- Bera b. Azib der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in oğlu İbrahim on altı aylık iken öldü. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Baki'de defnedilmesini emretti ve: ''Muhakkak ki Cennette onu emziren biri vardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Sa'd (1/141) rivayet etti.

 

 

 

8542 (4)- Bera b. Azib bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), oğlu İbrahim hakkında: ''Muhakkak ki Cennette onu emziren biri vardır'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

 

8543 (5)- Bera b. Azib der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in oğlu İbrahim on altı aylık iken vefat etti. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Onu Baki'ye defnedin. Muhakkak ki Cennette onu emziren biri vardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Abdurrezzak (14013) rivayet etti.

 

 

 

8544 (6)- Bera b. Azib der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in oğlu İbrahim vefat ettiği zaman Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Muhakkak ki Cennette onu emziren biri vardır'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8545 (7)- Bera b. Azib der ki: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), oğlu İbrahim hakkında: ''Muhakkak ki Cennette onu emziren biri vardır'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8546 (8)- Bera b. Azib der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in oğlu İbrahim veya bir oğlu on altı aylık iken vefat etti. Daha süt emmekteydi. Yahya: "Bunun İbrahim olduğu sanıyorum" dedi- Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cennette ona süt emzirmeyi tamamlayacak biri vardır'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

SONRAKİ