MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 29- Küçük çocuğun ve Düşük Olarak Dünyaya Gelen Bebeğin Cenaze Namazının Kılınması veya Kılınmaması Hakkında

 

2. Muğire b. Şu'be

 

8547 (1) Muğire b. Şu'be der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Binek üzerinde olan kimse, cenazenin arkasından/ yaya olan kimse de cenazenin hangi tarafından isterse oradan yürür. Çocuk için de cenaze namazı kılınır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, cenaiz 3/205 (3180), Tirmizi, es-salatu ale'l-etfal 3/340 (1031, "hasen sahih"), Nesai 4/55 (1942), İbn Mace 1/475 (1481) ve Hakim (1/323) rivayet ettiler.

 

 

 

8548 (2)- Mugire b. Şu'be der ki: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Binek üzerinde olan kimsei cenazenin arkasından/ yaya olan kimse de önden yakınında sağında ve solunda yürür. Düşük olarak dünyaya gelen bebek için de cenaze namazı kılınır. Anne ve babası için mağfiret ve rahmetle dua edilir. ''

 

[Sahih]

 

 

 

8549 (3)- Mugire b. Şu'be der ki: "Binek üzerinde olan kimse, cenazenin arkasında, yaya olan kimse de arkasında, önünde, sağında ve solunda yakınında olmak üzere yürür. Düşük olarak dünyaya gelen bebek için de cenaze namazı kılınır. Anne ve babası için mağfıret ve rahmetle dua edilir." Ravi der ki: Yunus: "Ziyad'ın ailesi hadisi Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e dayandırmaktadır. Ancak ben öyle bir şey hatırlamıyorum" dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

8550 (4)- Mugire b. Şu'be der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Binek üzerinde olan kimse cenazenin arkasından, yaya olan kimse de cenazenin hangi tarafından isterse oradan yürür. Çocuk için de cenaze namazı kılınır'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

SONRAKİ