MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 27- Mu'minin Cenaze Namazında Cemaatin Çok Olmasıyla Günahlarının Bağışlanması

 

2. Hz. Aişe ve Enes

 

8530 (1) Hz. Aişe bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Müslümanlardan bir kimse ölür de yüz kişi o kimsenin cenaze namazını kılar ve bağışlanması için dua ederse muhakkak Allah bu kimsenin günahlarını bağışlar'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Tirmizi 3/339 (1029, "hasen") ve Nesai 4/76 (1992) rivayet ettiler.

 

 

 

8531 (2)- Hz. Aişe bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Müslümanlardan bir kimse ölür de yüz kişi o kimsenin cenaze namazını kılar ve bağışlanması için dua ederse muhakkak Allah bu kimsenin günahlarını bağışlar'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8532 (3)- Hz. Aişe bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Müslümanlardan bir kimsenin cenaze namazını yüz kişi kılar ve bağışlanması için dua ederse muhakkak Allah bu kimsenin günahlarını bağışlar'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8533 (4)- Hz. Aişe bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ölen bir kimsenin cenaze namazını Müslümanlardan yüz kişi kılar ve bağışlanması için dua ederse muhakkak Allah bu kimsenin günahlarını bağışlar'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8534 (5)- Hz. Aişe bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Ölen bir kimsenin cenaze namazını Müslümanlardan yüz kişi kılar ve bağışlanması için dua ederse muhakkak Allah bu kimsenin günahlarını bağışlar'' buyurdu.

Sellam der ki: Bu hadisi Şu'ayb b. el-Habhab'a aktardığımızda: "Bu hadisi bana Enes b. Malik, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den bildirdi" dedi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, cenaiz 3/515 (3166) ve Nesai, cenaiz 4/75 (1991) rivayet ettiler.

 

 

SONRAKİ