MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 25- Şehidin Yıkanıp Kefenlenmemesi, Namazının Kılınmaması; Zaruret Halinde Bir Bez içinde iki veya Üç Kişiyi Kefenlemek

 

Cabir bin Abdillah

 

8482 (4) Cabir b. Abdillah der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Uhud savaşında şehid edilenlerin yanına gelip: ''Onları kanları ile gömün. Ben onlara şahidim'' buyurdu. Onlardan her iki ve üç kişi bir mezara defnediliyordu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Hangisi daha iyi Kur'an okur?" diye soruyor ve bu kişi ön tarafa alınıyordu. O zaman babam ve amcam bir mezarda defnedildi.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8483 (5)- Abdullah b. Sa'lebe b. Suayr der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Uhud savaşında şehid edilenlerin yanına gelip şöyle buyurdu: ''Ben bunlara şahidim. Allah yolunda yaralanan bir kimse, kıyamet gününde mutlaka yarasından kan akarak Allah'ın huzuruna gelir. Rengi; kan rengi ve kokusu misk kokusudur. Onların arasında iyi Kur'an okuyana bakın ve onu mezarda ön tarafa koyun. ''

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Nesai 4/78 (2002), İbn Mace (2375) ve Darimi (3/42) rivayet ettiler.

 

 

 

8484 (6)- Zühre oğullarının anlaşmalısı olan Abdullah b. Sa'lebe b. Suayr el-Uzrl der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Uhud savaşında şehid edilenlerin yanına geldi ... " Sonrasında ravi bir öncekinin aynısını aktarır.

 

 

 

3. Abdullah b. Ferruh

 

8485 (1)-Z  İbrahim b. Abdillah b. Ferruh'un bildirdiğine göre babası: "Osman b. Affan'ın, yıkanmadan kanlı giysileri ile defnedildiğine şahid oldum" dedi.

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ