MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 13- Ölüye Caiz Olmayan Ağlama

 

7. Hz. Ali (r.a.)

 

8315 (1) Haris, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ashabından olan bir adamdan - ravi der ki: Eminim ki bu, Hz. Ali'den başkası değildir-  bildiriyor: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) faiz yiyeni, yedireni, böylesi bir akde şahitlik edeni ve akdi yazanı, dövme yapanı ve yaptıranı, hulle yapanı, yaptıranı ve sadakayı (zekatı) men edeni lanetledi. Ayrıca Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ağıt yakmayı da yasaklardı.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (2077), İbn Mace (1935), Tirmizi (1119) ve Nesai (8/147) rivayet ettiler.

 

 

 

8316 (2)- Hz. Ali der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) faiz yiyeni, yedireni, böylesi bir akde şahitlik edeni ve akdi yazanı, güzellik için dövme yapanı ve yaptıranı, sadakayı (zekatı) men edeni, hulle yapanı ve yaptıranı lanetledi. Ayrıca Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ağıt yakmayı da yasaklardı.

 

[Hasen]

 

 

 

8317 (3)- Hz. Ali der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) faiz yiyeni, yedireni, böylesi bir akde şahitlik edeni ve akdi yazanı, sadakayı (zekatı) men edeni, dövme yapanı ve yaptıranı, hulle yapanı ve yaptıranı lanetledi. Ayrıca Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ağıt yakmayı da yasaklardı.

 

[Hasen]

 

 

 

8318 (4)- Hz. Ali der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) faiz yiyeni, yedireni, şahitlik edeni ve yazanı, dövme yapanı ve yaptıranı, hulle yapanı, yaptıranı ve sadakayı (zekatı) men edeni lanetledi. Ayrıca Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ağıt yakmayı da yasakladı.

 

[Hasen]

 

 

 

8319 (5)- Hz. Ali der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) faiz yiyeni, yedireni, böylesi bir akde şahitlik edeni ve akdi yazanı, hulle yapanı ve yaptıranı, dövme yapanı, yaptıranı ve sadakayı (zekatı) men edeni lanetledi. Ayrıca Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ağıt yakmayı da yasakladı.

 

[Hasen]

 

 

 

8320 (6)- İbn Avn'ın bildirdiğine göre Şa'bi şöyle dedi: "Muhammed (Sallallahu aleyhi ve Sellem) faiz yiyeni, yedireni, böylesi bir akde şahitlik edeni ve akdi yazanı, güzellik için dövme yaptıranı ve yapanı" - Bir rahatsızlıktan dolayı dövme yaptıranın bunun dışında olduğunu söylediğimde

Şa'bi: "Evet" dedi"hulle yapanı ve yaptıranı, sadakayı (zekatı) men edeni lanetlemiştir!" Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ağıt yakmayı da yasaklardı." Ancak ağıt yakanları lanetlediğini söylemedi. Ona: "Bunu sana kim bildirdi?" dediğimde: "Haris el-A'var el-Hemdani bildirdi" karşılığını verdi.

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ