MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

13- Ölüye Caiz Olmayan Ağlama

 

1. İbn Mes'ud (r.a.)

 

8287 (1) Abdullah (b. Mes'ud) bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "(Ölünün ardından) yanaklarını döven, yakalarını yırtan ve Cahiliye'deki gibi feryat fiğan eden bizden değildir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (1294, 3519). İbn Mace (1584), Tirmizi (999) ve Nesai (4/20) rivayet ettiler.

 

 

 

8288 (2)- Abdullah (b. Mes'ud) der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "(Ölünün ardından) yakalarını yırtan, yanaklarını döven ve Cahiliyeldeki gibi feryat figan eden bizden değildir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (1298), Müslim (103) ve Nesai (4/19) rivayet ettiler.

 

 

 

8289 (3)- Abdullah (b. Mes'ud) der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "(Ölünün ardından) yanaklarını döven, yakalarını yırtan ve Cahiliyeldeki gibi feryat figan eden bizden değildir'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8290 (4)- Abdullah (b. Mes'üd) der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "(Ölünün ardından) yanaklarını döven, yakalarını yırtan ve Cahiliyeldeki gibi feryat figan eden bizden değildir'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8291 (5)- Mesrük bildiriyor: Abdullah: "(Ölünün ardından) yanaklarını döven, yakalarını yırtan ve Cahiliye'deki gibi feryat figan eden bizden değildir" dedi. Süleyman: "Sanırım (Abdullah) hadisi Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e dayandırdı" dedi.

 

[-Sahih-]

 

 

SONRAKİ