MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 8- Allah Bir Yerde Bir kulun Ruhunu Kabıetmek Murad Ederse O Kişiye O Yerde Bir ihtiyaç Hasıl Eder; Ani Ölüm Hakkında

 

3. Hz. Aişe (r.anha)

 

8234 (1) Hz. Aişe der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e ani ölümü sorduğumda: ''Mu'min için rahatlık, günahkar biri için ise pişmanlıktır'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

 

4. Ubeyd b. Halid

 

8235 (1) Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ashabından olan Ubeyd b. Halid: "Ani ölüm pişmanlıktır" dedi. Bir defasında da bunu Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den naklederek söyledi.

 

 

 

8236 (2)- Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ashabından olan Ubeyd b. Halid ani ölüm hakkında: "(Ani ölüm) pişmanlıktır" dedi.

 

 

 

8237 (3)- Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ashabından olan Ubeyd b. Halid ani ölüm hakkında: "(Ani ölüm) pişmanlıktır" dedi.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, cenaiz 3/188 (3110), Tirmizi 3/300 (980) ve Beyhaki (3/387) rivayet ettiler.

 

 

 

8238 (4)- Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ashabından olan Ubeyd b. Halid ani ölüm hakkında: "(Ani ölüm) pişmanlıktır" dedi.

 

[-Sahih-]

 

 

 

5. Abdullah b. Amr b. el-As (r.a.)

 

8239 (1) Abdullah b. Amr b. el-As bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ani ölümden, yılan ısırmasından dolayı ölmekten, vahşi hayvan tarafından öldürülmekten, yanarak ölmekten, boğularak ölmekten, bir şeyin üzerine düşmekten veya bir şeyin kendisi üzerine düşmesinden dolayı ölmekten ve savaştan kaçarken ölmekten olmak üzere yedi çeşit ölümden Allah'a sığınırdı.

 

[Hasen]

 

Heysemi (3884) der ki: "Hadisi, İmam Ahmed, Bezzir ve el-Mu'cemu'l-evsat ve el-Mu'cemu'l-kebir'de Taberini rivayet etmiştir. Ayrıca senedinde yer alan İbni Lehia şaibelidir."

14961 (2)'de tekrar edecektir.

 

 

SONRAKİ