MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 6- Ölmek Üzere Olan Kişi, Ona Kelime-i Tevhidi Telkin Etme, Salih Kişilerin Yanında Bulunması ve Ölecek Kişinin Alnının Teri Hakkında

 

9. Burayde

 

8210 (1) İbn Bureyde babasından bildiriyor: Kendisi Horasan'da iken hasta olan bir kardeşini ziyaret etti. Onun ölüm anında olduğunu ve alnının terlediğini görünce: "Allahu ekber! Ben, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Mu'min kişi alnının teriyle ölür'' buyurduğunu işittim" dedi.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Tirmizi 3/302 (982, "hasen"), Nesai 4/6 (1828), İbn Mace 1/467 (1452) ve Hakim (1/361, "sahih") rivayet ettiler.

 

 

 

8211 (2)- Abdullah b. Bureyde, babasından bildiriyor: Kendisi hasta olan bir kardeşini ziyaret edip alnının terlediğini görünce: "Allahu ekber! Ben, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Mu'min kişi alnının teriyle ölür'' buyurduğunu işittim" -veya- "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Mu'min kişi alnının teriyle ölür'' buyurdu" dedi. Ebu Davud'un rivayetinde ise: "Ben, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Mu'min kişi alnının teriyle ölür'' buyurduğunu işittim" ibaresi geçmiştir.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8212 (3)- Abdullah b. Bureyde'nin babasından bildirdiğine göre Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Mu'min kişi alnı terleyerek ölür'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ