MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 6- Ölmek Üzere Olan Kişi, Ona Kelime-i Tevhidi Telkin Etme, Salih Kişilerin Yanında Bulunması ve Ölecek Kişinin Alnının Teri Hakkında

 

5. Enes b. Malik (r.a.)

 

8199 (1) Enes b. Malik bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Neccar oğullarından bir kişinin yanına hastalığında ziyaret için girdi ve: ''IDayıcığım! "La ilahe illallah'' de'' buyurdu. Adam: "Ben dayı mıyım yoksa amca mıyım?" dediğinde, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Hayır dayısın, "La ilahe illallah'' de'' buyurdu. Adam: "Böyle demem benim için hayırlı mıdır?" deyince, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Evet karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

Heysemi (9584) der ki: "Hadisi İmam Ahmed rivayet etmiş olup, ravileri Sahih'in ravileridir."

 

 

 

8200 (2) Enes b. Malik bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Ensar'dan bir kişiyi hastalığında ziyaret edip: "Dayıcığım! ''La ilahe illallah'' de'' buyurdu. Adam: "Ben amca mıyım yoksa dayı mıyım?" dediğinde, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Hayır dayısın" buyurdu. Adam: "La ilahe illallah demem benim için hayırlı mıdır?" deyince, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Evet" karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

 

 

8201 (3) Enes bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Ensar'dan bir kişiyi hastalığında ziyaret edip: "Dayıcığım! ''La ilahe illallah'' de'' buyurdu. Adam: "Ben dayı mıyım, yoksa amca mıyım?" dediğinde, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Bilakis dayısın" buyurdu. Adam: "Öyle demem benim için hayırlı mıdır?" deyince, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Evet" karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ