MÜSNED-İ HANBEL

KORKU NAMAZI

 

DEVAM: 1- Korku Namazı

 

6. İbn Ömer (r.a.)

 

8077 (1) İbn Ömer bildiriyor: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) korku namazında iki gruptan biriyle iki secdelik bir rekat namaz kıldı. İkinci grup düşmana karşı durmuştu. Sonra arkadakiler öne ve öndekiler arkaya geçti. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onlarla da iki secdelik bir rekat namaz kıldı. Sonra selam verdi. Sonra da her iki grubun adamları kalkıp kendi başına iki secde ile birer rekat daha kıldı."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Bu kanalla İbn Mace (1258) ve İbn Hibban (2887) rivayet ettiler.

 

 

 

8078 (2)- İbn Ömer der ki: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) korku namazında iki gruptan biriyle bir rekat namaz kıldı. İkinci grup düşmana karşı durmuştu. Sonra arkadakiler öne ve öndekiler arkaya geçti. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onlarla da bir rekat namaz kıldı. Sonra da her iki grubun adamları kalkıp kendi başına birer rekat daha kıldılar."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Bu kanalla Ebu Davud (1/482) ve Müslim (1/320) rivayet ettiler.

 

 

 

8079 (3)- Salim b. Abdillah bildiriyor: Abdullah b. Ömer, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte (korku) namaz(ı) kıldığını anlattı ve şöyle dedi: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) tekbir getirince bizden bir grup arkasına, bir grup ta düşmana karşı dizildi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) arkasındaki safla rükuya vardı ve sabah namazımn yarısı kadar iki secde ile bir rekat namaz kıldırdı. Sonra öndekiler düşmana karşı, düşmana karşı olanlar ise öne geçti. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir önceki rekat gibi bir rekat kıldırdı ve selam verdi. Sonra da her iki grubun adamları kalkıp kendi başına iki secde ile birer rekat daha kıldılar.''

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

8080 (4)- Salim bildiriyor: Abdullah b. Ömer: "Necd tarafında Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte bir gazvede bulundum. Düşmanla karşı karşıya geldiğimizde saf halinde dizildik ... " dedi ve bir önceki hadisin aymsını aktardı.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

8081 (5)- Salim bildiriyor: Abdullah b. Ömer: "Necd tarafında Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte bir gazvede bulundum. Düşmanla karşı karşıya geldiğimizde saf halinde dizildik..." dedi ve devamla aynısını zikretti.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ