MÜSNED-İ HANBEL

CUMA GÜNÜ VE NAMAZI

 

DEVAM: 12- Cuma'nın iki Hutbesi ile ilgili Hususlar

 

13. Ümmü Hişam binti Harise

 

7730 (1) Abdurrahman b. Es'ad b. Zürare, Ensar'dan bir kadından (Ümmü Hişam'dan) bildiriyor: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile aynı tandırı kullanırdık. (Her cuma hutbede okuduğu için) KaF Suresi'ni Allah Resulü'nden (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ezberledim."ı

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Şafii (Müsned 1/146) ve Nesai (3/107) rivayet ettiler.

 

 

 

7731 (2)- Ümmü Hişam binti Harise der ki: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile aynı tandırı iki veya bir küsur yıl beraber kullandık. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) her cuma minber üzerinde hutbede Kaf Suresi'ni okuduğu için bu sureyi bizzat onun ağzından ezberledim."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim (873) rivayet etti.

 

 

 

7732 (3)- Harise b. en-Nu'man'ın kızı (Ümmü Hişam) der ki: "Kaf Suresi'ni her cuma hutbede onu okuyan Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den ezberledim. Zira Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile aynı tandırı kullanırdık."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7733 (4)- Ümmü Hişam binti Harise b. en-Nu'man der ki: "Kaf Suresi'ni Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in arkasında namaz kılarken öğrendim. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah namazında bu süreyi okurdu."

 

[-Sahihtir-]

 

4809 (1)'de geçmişti.

 

 

SONRAKİ