MÜSNED-İ HANBEL

CUMA GÜNÜ VE NAMAZI

 

10- Cuma Günü Hutbeden Önce Nafile Namaz Kılmak

 

1. İbn Ömer (r.a.)

 

7637 (1) Nafi' bildiriyor: İbn Ömer cuma namazına geldiği zaman hutbeden önce uzunca bir namaz kılardı. İmam namazı kıldırdıktan sonra da eve gidince iki rekat daha kılar ve: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) de öyle yapardı" derdi,

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (1127), Nesai (3/113) ve İbn Huzeyme (1836) rivayet rivayet ettiler.

 

 

 

7638 (2)- Abdullah b, Dinar bildiriyor: "İbn Ömer cuma namazını kıldıktan sonra evine gider ve orada iki rekat daha kılardı. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in de böyle yaptığını söylerdi."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7639 (3)- İbn Ömer bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) cumanın farzından sonra iki rekat (nafile) namaz kılardı."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Tirmizi (1/370) ve Ebu Davud (1/440) rivayet ettiler.

 

 

 

7640 (4)- İbn Ömer bildiriyor: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) cumanın farzından sonra evinde iki rekat (nafile) namaz kılardı."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7641 (5)- İbn Ömer bildiriyor: "ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) cumanın farzından sonra iki rekat (nafile) namaz kılardı."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7642 (6)- )- İbn Ömer bildiriyor: "ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) cumanın farzından sonra iki rekat (nafile) namaz kılardı."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7643 (7)- Nafi' bildiriyor: Abdullah b. Ömer, cuma namazını kıldıktan sonra evine gider ve orada iki rekat daha kılardı. "ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) de böyle yapardı" derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ