MÜSNED-İ HANBEL

CUMA GÜNÜ VE NAMAZI

 

DEVAM: 9- Cuma Namazına Katılma Adabı

 

8. Ebu Hazim

 

7631 (1) Kays b. Ebi Hazım, babasından bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) hutbe verirken benim güneşte oturduğumu görünce emredince gölge bir yere geçtim."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (4822) rivayet etti.

 

 

 

7632 (2)- Kays, babasından bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) hutbe verirken gelip güneşte durdum. Ancak Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in emriyle gölge bir yere geçtim."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7633 (3)- Kays b. Ebi Hazım, babasından bildiriyor: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) (Cuma günü hutbe esnasında) güneşte oturduğumu görünce emredince gölge bir yere geçtim."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7634 (4)- Kays b. Ebi Hazım, babasından bildiriyor: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) hutbe verirken gelip güneşte oturdum. Ancak ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in işaretiyle veya emriyle gölge bir yere geçtim."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7635 (5)- Kays b. Ebi Hazım, babasından bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) hutbe verirken benim güneşte oturduğumu görünce emrederek gölge bir yere geçtim."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

9. Abdullah b. Amr b. el-As

 

7636- Amr b. Şuayb, babasından, o da dedesinden bildiriyor: "ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) mescidlerde alışveriş yapılmasını, şiir okunmasını, kayıp duyurusu yapılmasını ve cuma namazından önce halkalar şeklinde oturulmasını yasakladı."

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Davud 1/419 (1079), bir bölümünü Tirmizi (322, "hasen") ve İbn Mace (749) rivayet ettiler.

3758 (1)'de geçmişti.

 

 

SONRAKİ