MÜSNED-İ HANBEL

CEMAATLE NAMAZ

 

33- Saf'a Ulaşmadan Rüku Halinde ilerleyerek Safa Girmek

 

1. Ebu Bekre

 

7411 (1) Ebu Bekre bildiriyor: Geç kaldığım için henüz safa ulaşmadan diğerleri gibi rükuya vardım. Namaz sonrası Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana: ''Allah (namaza olan) hırsını arttırsın, ama bir daha böyle yapma'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud 1/180 (683) ve Nesai, salat (2/118) rivayet ettiler.

 

 

 

7412 (2)- Ebu Bekre bildiriyor: "Mescid'e geldiğimde Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükuya gitmişti. Ben de henüz safa ulaşmadan rüku ettim ve bu şekilde yürüyerek safa girdim." Ancak Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükuya yetişmek için acele ederken ayakkabılarının sesini işitti. Namazı bitirince: ''Koşarak gelen kimdi?'' diye sordu. "Bendim" dediğimde, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah bu hırsını arttırsın, ama bir daha böyle yapma'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

 

7413 (3)- Ebu Bekre bildiriyor: Mescid'e geldiğimde Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükuya gitmişti. Ben de henüz safa ulaşmadan rüku ettim ve bu şekilde yürüyerek safa girdim. Namaz sonrası Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rüku ettikten sonra yürüyerek sara giren kimdi ?'' diye sordu. "Bendim" dediğimde, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah bu hırsını arttırsın, ama bir daha böyle yapma'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7414 (4)- Ebu Bekre bildiriyor: Mescid'e girdiğimde Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükuya gitmişti. Ben de henüz safa ulaşmadan rüku ettim ve bu şekilde yürüyerek safa girdim. Namaz sonrası Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana: ''AIlah bu hırsını arttırsın, ama bir daha böyle yapma'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7415 (5)- Ebu Bekre bildiriyor: Mescid'e girdiğimde imam rükuya gitmişti. Ben de henüz safa ulaşmadan rüku ettim ve bu şekilde yürüyerek safa girdim. Namaz sonrası Nebi {Sallallahu aleyhi ve Sellem} bana: ''Allah bu hırsını arttırsın, ama bir daha böyle yapma'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7416 (6)- Başka bir kanalla bu hadisin aynısı rivayet edilmiştir.

 

 

 

7417 (7)- Ebu Bekre bildiriyor: Namaza geldiğimde Nebi {Sallallahu aleyhi ve Sellem} rükuya gitmişti. Ben de aceleden nefes nefese kalmıştım. Henüz safa ulaşmadan rüku ettim ve bu şekilde yürüyerek safa girdim. Namaz sonrası Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Safa girmeden Rüku eden kimdi?'' diye sordu. "Bendim" dediğimde, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ailah bu hırsını arttırsın, ama bir daha böyle yapma'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ