MÜSNED-İ HANBEL

CEMAATLE NAMAZ

 

DEVAM: 29- Safları Sık ve Düzgün Tutmaya Teşvik; ilk Safta Durmanm Fazileti

 

Bera bin A’zib (devam)

 

7358 (5) Bera b. Azib der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namaza durduğumuz zaman yanımıza gelip göğüs ve omuzlarımızdan saflarımızı düzelterek: ''Ayrı durmayın ki kalpleriniz de ayrılığa düşmesin. Allah ve melekler ilk safta veya saflarda duranlara salat ederler'' buyururdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7359 (6)- Bera'nın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Allah ve melekler ilk safta duranlara salat ederler (hayır dilerler) '' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Nesai (2/13) rivayet etti.

 

 

 

7360 (7)- Bera b. Azib der ki: Şelıadet ederim ki Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Allah ve melekler ilk saflarda duranlara salat ederler'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7361 (8)- Bera b. Azib'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Allah ve melekler ilk saflarda duranlara salat ederler'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7362 (9)- Bera b. Azib bildiriyor: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Birine ödünç olarak gümüş veren veya yolunu kaybetmiş birine yol gösteren veya sütünden faydalanması için hayvan veren kişi bir köleyi azat etmiş gibi olur. On defa: ''La ilahe illallahu vahdehu Ia şerike leh, lehu'l-mülkü ve-lehu'l-hamd, ve-huve ala kulli şey'in kadir'' diyen kişi de bir köle azat etmiş gibi olur. '' Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namaza durduğumuz zaman yanımıza gelip göğüs veya omuzlarımızdan saflarımızı düzeltir: ''Ayrı durmayın ki kalpleriniz de ayrılığa düşmesin'' buyururdu. Yine: ''Kur'an'ı sesinizle güzelleştirin'' buyururdu. Bu son kısmı unutmuştum, ama Dahhak b. Müzahim bana hatırlattı.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Hakim (1/573) rivayet etti.

14374 (4)'te tekrar edecektir.

 

 

SONRAKİ